Overgangsperiode SEPA verlengd tot 1 augustus 2014

SEPA

Het Europees Parlement heeft op 4 februari goedkeuring verleend voor het verlengen van de overgangsperiode naar SEPA van 1 februari 2014 naar 1 augustus 2014. Banken en bedrijven hebben hierdoor meer tijd gekregen om aan de nieuwe normen voor het overmaken van geld naar een andere rekening te voldoen. 

Wat betekent de overgang naar SEPA voor u?

Europa gaat over op één betaalmarkt (SEPA: Single Euro Payments Area).  Als onderdeel daarvan worden de bankrekeningnummers in de Europese Unie omgezet naar een ander formaat, het IBAN formaat. Ook het formaat voor het uitwisselen van gegevens (zoals rekeningmutaties en incasso opdrachten) met de bank gaat veranderen. Deze nieuwe bestandsformaten (pain.001, pain.008 en camt.053) vervangen respectievelijk de ClieOp03- en Swift-bestanden.

Stratech klaar voor de migratie naar SEPA

Om ervoor te kunnen zorgen dat onze klanten vanaf 1 februari 2014 gebruik zouden kunnen maken van de nieuwe formaten voor het betalingsverkeer, is Stratech de afgelopen tijd volop bezig geweest met de benodigde softwareaanpassingen.

Uit door ons uitgevoerde testen is gebleken dat helaas niet alle banken klaar zijn voor de overgang en nog geen camt-bestanden kunnen aanleveren. Daarom zal Stratech zowel de nieuwe als de oude gegevensformaten blijven ondersteunen.

Bron -  SEPA: betalingen in de eurozone worden een fluitje van een cent