Meldingen voor proviandering vanaf 1 oktober 2017 verplicht elektronisch

Containership

Wilt u proviand of bunker aan boord van een zeeschip brengen? Dan moet u eerst de Douane informeren. Deze meldingen van voorgenomen proviandleveringen moeten vanaf zondag 1 oktober 2017 verplicht bij de Douane worden aangeleverd via het Maritiem
Single Window. Dit geldt voor proviandeurs
en scheepsleveranciers.

Berichtenverkeer proviand digitaal via Maritiem Single Window

Diverse bedrijven in Nederland zorgen voor de boordprovisie van zeeschepen. Om dit in goede orde te laten verlopen dient bij de Douane uiterlijk twee uur voor aflevering van de goederen aan boord van het schip een melding boordprovisie te worden gedaan. Hiervoor maken bedrijven gebruik van het Meldingsformulier proviand / bunkers. Het aanleveren het ingevulde formulier bij de Douane gebeurt nu nog op papier of via e-mail. 

Vanaf maandag 1 mei 2017 kan het bedrijfsleven deze meldingen aan de Douane van voorgenomen proviandleveringen digitaal doen via het Maritiem Single Window. In deze 'melding proviand' wordt verwezen naar de betrokken wederuitvoer- en vervoersaangiften.

Om het bedrijfsleven voldoende voorbereidingstijd te geven wordt het elektronisch berichtenverkeer voor proviand en bunkers pas verplicht vanaf zondag 1 oktober 2017. De huidige veelgebruikte meldwijze van het sturen van een e-mail met bijlage naar de Douane blijft na deze datum achter de hand als noodprocedure. 

Meer informatie en/of software voor proviandleveringen nodig?

Stratech zal binnen haar softwareoplossing Stratech-SPS de mogelijkheid creëren voor het elektronisch afhandelen van de meldingen voor proviandleveringen. Wilt u meer weten over deze verplichting en/of benieuwd naar de mogelijkheden van onze software? Neem dan contact op met Stratech via (0)53 - 480 40 80 of stuur een mail naar info@stratech.nl.