Doe mee aan het onderzoek Trends in Export 2015

Containership

Het onderzoek Trends in Export van Fenedex en Atradius is weer van start gegaan. Met dit onderzoek brengen zij ieder jaar de voor-uitzichten van exporterend Nederland in kaart. 

Voor de zeventiende keer doen Fenedex en Atradius onderzoek naar
de trends, knelpunten en verwachtingen van circa 4.000 exporterende bedrijven in Nederland. Onder de respondenten verloten zij een Apple IPad Mini!

Inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export

Door de enquête in te vullen helpt u mee de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart te brengen. De resultaten geven ieder jaar een goed inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export. Verwachten exporteurs een groei of juist een daling? Welke nieuwe markten gaan zij het komende jaar betreden? Wat wordt beschouwd als de grootste uitdaging voor export?

Dit jaar staat het thema: 'Kansen en bedreigingen in een snel veranderende wereld' centraal. De wereld waarin exporteurs opereren is zeer dynamisch. Trends in Export is benieuwd hoe bedrijven inspelen op de verschuivingen op hun exportmarkten.

Meedoen aan het onderzoek kan tot 26 januari 2015

U kunt uiterlijk tot maandag 26 januari 2015 meedoen aan Trends in Export 2015. Dit kan door de online vragenlijst in te vullen op de website van de Fenedex. Bent u benieuwd of andere exporteurs positievere of negatievere verwachtingen hebben?

Aan het einde van de vragenlijst kunt u alvast zien wat de andere respondenten op deze vraag hebben geantwoord. Nieuwsgierig naar de resultaten? Kom dan op dinsdag 31 maart 2015 naar het Trends in Export evenement of download dan het rapport op www.trendsinexport.nl.

Namens Atradius en Fenedex alvast hartelijk dank voor uw medewerking!