Coproductie van Stratech-partner Snakeware bij Stratech-klant live!

Snakeware

In een eerder nieuwsbericht hebben wij hebben wij u bericht over het feit dat onze partner Snakeware bezig is met haar eerste 'Zoek en Boek project' in Duitsland. Dit bij Stratech-klant Cuxland Ferienparks, op basis van onze geavanceerde reserveringssysteem Stratech-RCS. We kunnen nu dan ook mededelen dat deze productie succesvol is afgerond.

Met de lancering van de nieuwe website van het Duitse Cuxland Ferienparks is de eerste coproductie van Snakeware en haar Duitse online partner BKM Medien succesvol afgerond. Afgelopen januari kreeg Snakeware de opdracht om het zoek en boek gedeelte van de verder door BKM Medien op de open source software Typo3 ontwikkelde website voor haar rekening te nemen.

Cuxland Ferienparks

Cuxland Ferienparks is gevestigd in Dorum, direct gelegen aan de Noordzeekust, vlak onder Cuxhaven. Cuxland Ferienparks is een verhuurder van woningen en appartementen op verschillende locaties langs de kust, met ook vestigingen in Wremen en Bad Bederkesa. Cuxland Ferienparks verhuurt ongeveer 400 bungalows en andere vakantieverblijven, die middels de nieuwe website allemaal eenvoudig online te vinden en te boeken zijn, en is daarmee één van de grotere Vakantie-aanbieders in Nedersaksen.

Door het op slimme wijze integreren van de software van Snakeware met eigen of websites van derden kunnen steeds meer parken gebruik maken van online en software kennis die Snakeware in huis heeft. De website van Cuxland Ferienparks op basis van Typo3 en gerealiseerd door BKM Medien is hier een eerste goed voorbeeld van. "Deze coproductie met onze Duitse partner zegt veel over de degelijkheid van onze software en sites", zegt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware.

Door het menu in de Typo3 website te koppelen aan een doordachte iframe constructie is de juiste zoek en boek informatie vanuit de Snakeware software altijd snel beschikbaar en kunnen klanten snel en overzichtelijk hun boeking doen.

De technische architectuur, koppelingen met het back-end systeem van Stratech, leverancier en ontwikkelaar van de betere zoek en boek software, en het implementeren van alle bij het concept behorende objecten werd door Snakeware verzorgd op basis van hun software die onderdeel uitmaakt van het content management systeem Snakeware CMS. Vervolgens is de data via XML en andere open standaarden beschikbaar gesteld aan de Typo3 open source software dat achter de nieuwe Cuxland Ferienparks website draait. De online boeking software van Snakeware is naast Nederlands, Duits en Engels ook beschikbaar in het Frans.