Camping de Berken realiseert 50% meer online boekingen met Stratech!

Logo

Na een positieve implementatie werkt Camping de Berken momenteel naar volle tevredenheid met Stratech-RCS. Dit niet zonder resultaat: met behulp van ons reserveringssysteem hebben zij al 50% meer online boekingen gerealiseerd!

Camping de Berken

Camping de Berken is een comfortabele 4-sterren familiecamping in Drenthe met een kleinschalig karakter. De camping ligt in Gasselte, midden op de Hondsrug tussen de gezellige steden Groningen, Assen en Emmen. Gelegen midden in de natuur grenst de camping aan het unieke natuurgebied 'Het Drouwenerzand'. 

Camping de Berken 2Camping de Berken bevat momenteel 118 toeristische, en 29 seizoen- en jaarplaatsen. Op het park bevinden zich diverse faciliteiten waaronder een brasserie, binnenspeelplaats, kinderboerderij en een bibliotheek. Voor elk wat wils!

Op basis van onder andere de verhalen en ervaringen van collega recreatieondernemers heeft Camping de Berken ervoor gekozen de overstap te maken naar Stratech-RCS. Uiteraard lagen hier meerdere redenen aan ten grondslag.  

Belangrijk bij de keuze van Camping de Berken voor Stratech-RCS, was de mogelijkheid tot het zelf kunnen inrichten van de online boekingsstraat. Met hun vorige reserveringssysteem werkte het online boeken onvoldoende. Het was hierbij niet mogelijk de boekingsstraat naar eigen eisen en wensen in te richten. Dit resulteerde dan ook in het feit dat de camping weinig online boekingen binnen kreeg.

50% meer online boekingen

Binnen Stratech-RCS is het mogelijk de stappen binnen de boekingsstraat zelf te bepalen. Hierdoor kunnen potentiële gasten hun boekingsproces in een kortere tijd afronden, waardoor meer boekingen kunnen worden gerealiseerd met een hogere omzet tot gevolg.

De nieuwe, door Camping de Berken zelf ingerichte, boekingsstraat voorziet in een snelle en eenvoudige afhandeling. Dit heeft tot mooie resultaten geleid: de camping heeft momenteel al 50% meer online boekingen gerealiseerd! 

Gebruiksvriendelijkheid en doorontwikkeling

Een andere reden voor de overstap van Camping de Berken naar Stratech-RCS was het gebruiksgemak: het vorige systeem had geen Windows omgeving waardoor het lastiger was om mee te werken, vooral voor nieuwe medewerkers. Stratech-RCS is volgens Camping de Berken gebruiksvriendelijk; het reserveringssysteem werkt erg goed en is eenvoudig in gebruik.

Camping de Berken 1Tevens is het voor Camping de Berken erg belangrijk dat een reserveringssysteem wordt doorontwikkeld, iets dat ze hiervoor gemist hebben. Stratech heeft de laatste jaren een actieve doorontwikkeling gekend, met de lancering van meerdere functionaliteiten tot gevolg.

Positieve implementatie

De implementatie van Stratech-RCS wordt, ondanks het feit dat Camping de Berken veel zelf heeft gedaan, als positief ervaren en heeft dan ook aan de verwachtingen van de camping voldaan. In het begin was er onduidelijkheid over bij wie ze met vragen moesten aankloppen, bij de Consultant of de Servicedesk. Na een uitgebreide toelichting door Stratech is dit opgehelderd waardoor nu duidelijk is hoe de taakverdeling binnen Stratech eruit ziet.

Wij wensen Camping de Berken veel gebruiksgemak, online boekingen en een maximale bezettingsgraad toe met Stratech-RCS.