Buitenleven Vakanties: 15% hogere bezettingsgraad mede dankzij Stratech-RCS Enterprise

Buienleven Vakanties

Buitenleven Vakanties biedt exclusieve vakantiewoningen in de Nederlandse natuur aan. Sinds 2014 maken zij gebruik van Stratech-RCS Enterprise. Dit levert hen direct diverse voordelen op. A.i. directeur van Buitenleven Vakanties, Robert Dorenbusch, licht toe hoe zij deze voordelen ervaren en hoe Stratech-RCS Enterprise bijdraagt aan de realisatie van de doelstellingen.

Over Buitenleven Vakanties

Buitenleven Vakanties is een initiatief van drie natuurorganisaties van Nederland: De12Landschappen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ze onderscheiden zich van andere organisaties door de hoge kwaliteit en comfort in de vakantiewoningen. Daarnaast voldoen alle woningen aan de criteria van rust, ruimte en privacy onder andere door hun unieke ligging in de natuur. De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties bevinden zich in een wat hoger segment. Robert Dorenbusch beschrijft de doelgroep als volgt: "Er is een steeds groter wordende doelgroep die niet meer per se vermaakt wil worden op de vakantieparken, maar die zichzelf willen vermaken in de natuur. Deze doelgroep heeft de iets hogere kosten, gerelateerd aan de hogere beheerkosten voor een woning midden in de natuur er graag voor over". De grote tevredenheid van de gasten leidt tot een hoge loyaliteit en veel mond-tot-mond reclame. Belangrijk voor Buitenleven Vakanties is dan ook het bewaken van het concept van waar een woning aan moet voldoen. Het gaat hen hierbij om kwaliteit boven kwantiteit.

"Implementatie goed verlopen"

Buitenleven Vakanties heeft in 2014 gekozen voor het reserveringssysteem Stratech-RCS Enterprise voor het gehele proces van online zoeken en boeken, plannen en reserveren tot en met facturatie en eindafrekening. Robert Dorenbusch licht toe hoe de implementatie van Stratech RCS Enterprise bij Buitenleven is verlopen: "De implementatie van de software is door een goede begeleiding van de Consultant goed verlopen. De Consultant had accurate kennis van de bedrijfsprocessen en stelde de juiste vragen om het systeem voor ons zo optimaal mogelijk in te richten."

"Gebruiksvriendelijk en flexibel systeem"

Stratech-RCS Enterprise bevat een planbord van waaruit direct boekingen gemaakt en omgeboekt kunnen worden. Robert Dorenbusch ervaart dit reserveringsdeel als zeer gebruiksvriendelijk: "Het is zonder veel instructies eenvoudig te gebruiken. Een bedrijfsproces moet naar mijn idee echter continu worden geoptimaliseerd. Het systeem is zeer flexibel en kan bijna alles wat wij willen ondersteunen."

"Op maat gemaakte boekingsstraat bewijst zich"

Eén van de belangrijkste voorwaarden van het nieuwe reserveringssysteem was destijds de mogelijkheid voor een op maat gemaakte online boekingsstraat. Robert Dorenbusch geeft aan dat meer dan 80% van de reserveringen online verloopt. Hij is dan ook erg tevreden over hun huidige boekingsstraat: "Deze boekingsstraat heeft zich na enkele aanloopprobleempjes goed bewezen. We hebben voor de bouw van de website gekozen voor Snakeware, een partner van Stratech. Doordat Snakeware en Stratech hun ontwikkelingen goed op elkaar afstemmen, sluit de functionaliteit op de website bijna naadloos aan op de Stratech. Dit zorgt ervoor dat wij met minimale resources veel reserveringen kunnen plaatsen."

"Mede dankzij Stratech-RCS Enterprise is de bezettingsgraad met 15% gestegen"

Eind 2014 is Buitenleven Vakanties in de nieuwe vorm en met de nieuwe website gelanceerd, dit heeft direct tot resultaat geleid: "Staatsbosbeheer Buitenleven kende altijd al een hele hoge bezettingsgraad, maar de bezettingsgraad is over de afgelopen periode met 15% gestegen. Dit is naast de succesvolle marketingcampagne deels ook toe te kennen aan de nieuwe website en daarmee de mogelijkheden van Stratech RCS Enterprise", geeft Robert Dorenbusch aan.

Mogelijkheden Stratech-RCS Enterprise

Robert Dorenbusch vertelt dat, ondanks dat Stratech-RCS Enterprise al erg uitgebreid is, nog met een extra functionaliteit kan worden uitgebreid: "Ondanks de vele mogelijkheden die Stratech-RCS Enterprise al kent, missen wij bijvoorbeeld nog functionaliteit met betrekking tot klantloyaliteit. Wij hebben een heel hoog percentage vaste gasten (repeaters). Hier willen wij gebruik van maken om deze gasten op verschillende manieren voor hun loyaliteit te belonen. Hierbij kun je denken aan kortingen, maar ook aan extra privileges zoals het automatisch melden dat de gasten eerder in de woning mogen aankomen wanneer de woning daarvoor niet is verhuurd. Ik denk dat Stratech met de Mijn Omgeving hierin een goede eerste stap heeft gezet".