Betuwe Strand Recreatie maakt de overstap naar Stratech-RCS!

Betuwe Strand Recreatie

Op nog geen kilometer afstand van het riviertje de Linge en landgoed Marienwaerdt ligt Betuwe Strand Recreatie: een moderne, kind- en gastvriendelijke gezinscamping met strandbad. De camping is voorzien van ongeveer 600 kampeerplaatsen (toeristisch, jaar- en seizoensplaatsen), waarnaast diverse luxe huurcaravans en gezins-chalets worden verhuurd.

Betuwe Strand Recreatie is de ideale bestemming voor watersportliefhebbers. Naast zwemmen in het Strandbad kan men er ook waterskiën of wake boarden op een spectaculaire waterskibaan! Voor de kinderen is het ook feest; in elke schoolvakantie is er een uitgebreid recreatieprogramma voor jong en oud waar, naast animatie voor de kleine gasten en volwassenen, er ook een Tiener animatieprogramma is.

Onlangs heeft Betuwe Strand Recreatie ervoor gekozen om de overstap te maken naar het reserveringssysteem Stratech-RCS.

Reden voor overstap naar Stratech-RCS

Betuwe Strand Recreatie liep met hun vorige reserveringssysteem tegen een aantal beperkingen aan: "De gebruiksvriendelijkheid van het reserveringssysteem was niet meer van deze tijd. Zo kostte het veel handelingen en tijd om een reservering aan te passen. Ook was het lastig om een duidelijk overzicht te krijgen van de reservering, was het simpel kunnen koppelen van het reserveringssysteem aan bijvoorbeeld een HP printer onmogelijk en konden omzetcijfers niet naar onze wens uit het systeem gehaald worden. We moesten gewoon verder en dat lukte niet met de huidige reserveringssoftware", aldus Gerwin Schoeman, Hoofd Receptie bij Betuwe Strand Recreatie. 

Modern en gebruiksvriendelijk reserveringssysteem

Belangrijk voor de keuze voor Stratech-RCS waren onder andere de moderne look-en-feel en het gebruiksgemak van Stratech-RCS. Gerwin Schoeman: "Ons reserveringssysteem was aan een moderniseringsslag toe. Het eerdere reserveringssysteem was totaal niet gebruiksvriendelijk, waardoor bijvoorbeeld eenvoudige wijzigingen in reserveringen een tijdrovende klus waren. Het viel me direct al op dat Stratech-RCS een moderne softwareoplossing is, die meer van deze tijd is".

Meer boekingen door perfect ingerichte online boekingsstraat

Het is voor elke recreatieondernemer erg belangrijk zo veel mogelijk boekingen via het internet te realiseren, zo ook voor Betuwe Strand Recreatie: "Onze boekingsstraat was erg toe aan vernieuwing, het is niet meer van deze tijd om de gast in maar liefst 8 stappen een boeking te laten maken". Met behulp van Stratech-RCS kan Betuwe Strand Recreatie haar eigen boekingsstraat vormgeven waardoor het mogelijk is een gast een nieuwe boeking in slechts 3 - 4 stappen te laten voltooien, met een hoger conversiepercentage tot gevolg.

Marketingmogelijkheden en management informatie

Het is voor Betuwe Strand Recreatie erg belangrijk eenvoudig en snel te kunnen beschikken over de voor hun gewenste informatie. "Met ons vorige reserveringssysteem kon maar een beperkt aantal standaarddocumenten met managementinformatie uit het systeem worden gehaald", aldus Gerwin Schoeman. Met behulp van Stratech-RCS kan Betuwe Strand Recreatie met één druk op de knop over de benodigde managementrapportages en financiële statistieken beschikken, wat ze een grote tijdsbesparing zal opleveren en ze meer inzicht in de bedrijfsresultaten geeft!

Goede, professionele en vlekkeloze implementatie

De implementatie van Stratech-RCS is volgens Betuwe Strand Recreatie erg goed, professioneel en vlekkeloos verlopen: "Ik dacht dat het implementatietraject veel lastiger zou zijn. Dit was absoluut niet het geval! Daarnaast heb ik tijdens de implementatie een goede, persoonlijke en professionele begeleiding van Stratech gehad. Hierdoor heb ik het systeem in korte tijd onder de knie gekregen.

Ook waren de communicatielijnen met de Consultant kort, zodat er snel geschakeld kon worden. Doordat er van tevoren duidelijke afspraken zijn gemaakt en deze goed zijn nagekomen, is de implementatie vlekkeloos verlopen. De gegevens uit ons oude reserveringssysteem konden zelfs eenvoudig worden overgenomen in Stratech-RCS. Daarnaast was er al een samenwerking met onze websitebouwer Holiday Media. Dit voorspoedigde het opzetten van de op maat gemaakte boekingsstraat. We verwachten dan ook dat deze binnen enkele weken live is", aldus Gerwin Schoeman.

Wij wensen Betuwe Strand Recreatie veel efficiency en gebruiksgemak toe met ons reserveringssysteem Stratech-RCS.