INTTRA - Software voor digitale aanlevering B/L instructies

INTTRA is het digitale platform dat elke exporteur of forwarder de mogelijkheid biedt om informatie online door te sturen naar verschillende rederijen. De krachtige softwareoplossing van Stratech is gekoppeld met INTTRA. Door onze koppeling met INTTRA is het versturen van de B/L instructies naar uw rederij en het ontvangen van de Bill of Lading nog sneller en gemakkelijker geworden.

INTTRA - Het digitaal aanleveren van uw B/L instructies

Voor het opstellen van een Bill of Lading is het noodzakelijk dat u als exporteur hiervoor de juiste gegevens aanlevert bij de rederij. Een foutieve en/of ontbrekende Bill of Lading komt in de praktijk nog steeds vaak voor, met alle risico's van dien. Denkt u hierbij aan onbetaalde facturen of vertraging bij het kantoor van uitgang. Door gebruik te maken van het platform INTTRA kunt u uw B/L instructies eenvoudig en snel elektronisch aanleveren bij elke aangesloten rederij.

Met INTTRA bespaart u eenvoudig tijd en geld

Door gebruik te maken van INTTRA realiseert u eenvoudig een forse besparing in tijd en geld binnen uw logistieke proces. Hierdoor is namelijk de fysieke aanlevering van uw B/L instructies bij de rederij niet langer meer nodig. Wanneer u de informatie elektronisch aanlevert dan hanteren de meeste rederijen aangesloten bij INTTRA een voordeliger tarief.
 
Echter is het handmatig overtypen van de B/L instructies in de portal van INTTRA een zeer tijdrovend en foutgevoelig proces. Fouten in uw B/L instructies hebben grote gevolgen voor uw logistieke proces. Het herstellen van deze fouten kosten u simpelweg geld! Het voorkomen van fouten bespaart u dus veel geld en tijd. 
  
Voordelen van onze software in combinatie met INTTRA 

De softwareoplossing van Stratech is gekoppeld met INTTRA. Hierdoor kunt u uw B/L instructies (en alle andere vervoersdocumenten) met één druk op de knop opstellen en digitaal versturen naar INTTRA. Hierdoor bespaart u veel tijd en voorkomt u fouten als gevolg van het handmatig overtypen van gegevens. Dat scheelt u een hoop gedoe! Door onze koppeling met INTTRA is het versturen van de B/L instructies naar uw rederij nog sneller en gemakkelijker geworden. Denkt u hierbij aan:
 
  • Kostenbesparing vanwege het voordeliger tarief bij het elektronisch doorsturen van uw Bill of Lading instructies;
  • Eén uniforme manier van werken voor alle verschillende rederijen die zijn aangesloten bij INTTRA;
  • Forse besparing van tijd binnen het zendingenproces doordat de B/L instructies eenvoudig en snel digitaal worden verwerkt;
  • Minder fouten doordat gegevens niet meer handmatig worden overgenomen voor de B/L instructies in de portal van INTTRA;
  • Vermindering van (koeriers)kosten door de digitale aanlevering van uw B/L instructies bij de rederij;  
  • Inzicht, overzicht en controle vanuit één softwareoplossing op de actuele status van uw B/L instructies die zijn aangeleverd bij INTTRA.

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met