EUR-MED Certificaat digitaal aanvragen voor uw zending

Een EUR-MED Certificaat is een variant op het EUR-1 Certificaat en is alleen geldig als u handelt met landen waar Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst geldt. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat grondstoffen en producten uit deze landen meetellen voor de oorsprongsbepaling. 

Wanneer gebruikt u een EUR-MED certificaat

Door een EUR-MED (digitaal) aan te vragen bij de Kamer van Koophandel kunt u profiteren van lagere of zelfs vrijstelling van invoerrechten naar het desbetreffende partnerland. Het EUR-MED geldt alleen als u handelt met landen waar de Pan-Euro-Mediterrane overeenkomst geldt en wordt gebruikt in plaats van het EUR-1.  

Voor zendingen met een waarde lager dan € 6.000,00 hoeft u geen EUR-MED aan te vragen, maar kunt u volstaan met een factuurverklaring net als bij het EUR-1. Het gebruik van een EUR-MED is niet verplicht, maar biedt meer mogelijkheden bij re-export naar een ander partnerland doordat goederen/producten uit deze landen meetellen voor de oorsprongsbepaling. 

EUR-MED digitaal aanvragen bij de Kamer van Koophandel

Een EUR-MED certificaat kunt u gemakkelijk online opmaken en verzenden naar de Kamer van Koophandel met de softwareoplossing van Stratech. Alle benodigde bewijslast voor het aanvragen van uw EUR-MED certificaat stuurt u eenvoudig mee als bijlage (PDF) met uw digitale aanvraag.

Binnen 30 minuten á 1 uur (maximaal 4 werkbare uren) zal de Kamer van Koophandel uw aanvraag goedkeuren en/of afkeuren. Als het aangevraagde EUR-MED certificaat is goedgekeurd kunt u deze direct afdrukken bij u op locatie, incl. stempel & handtekening van de Kamer van Koophandel. Hierdoor beschikt u dus snel over de benodigde documentatie, waardoor uw exportzending geen onnodige vertraging zal oplopen.

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met