EUR-1 Certificaat snel en eenvoudig digitaal afhandelen

Een EUR-1 Certificaat geeft recht op een verlaging of zelfs vrijstelling van invoerrechten. Voor landen waarmee de EU handelsakkoorden heeft gesloten, kunt u een EUR1 Certificaat gebruiken om de afkomst van uw product te verklaren. Zodoende kunt u profiteren van gunstige invoerrechten. 

Een EUR-1 Certificaat voor lagere of vrijstelling van invoerrechten

Om te kunnen profiteren van een verlaging of zelfs vrijstelling van invoerrechten moet u voor uw zending naar het desbetreffende partnerland een EUR-1 Certificaat aanvragen bij de Kamer van Koophandel. Alleen wanneer de zending een lagere waarde heeft dan € 6.000,00 kunt u volstaan met een factuurverklaring. 

Het gebruik van een EUR-1 Certificaat is niet verplicht, maar omdat er een financieel voordeel mee gemoeid is vinden uw afnemers dit document vaak erg belangrijk! Zonder het EUR-1 document wordt namelijk het normale (hogere) invoertarief in rekening gebracht. 

EUR.1 Certificaat opmaken, aanvragen en printen op eigen locatie

Met de software van Stratech kunt u het EUR-1 Certificaat eenvoudig opmaken, digitaal versturen en na goedkeuring door de Kamer van Koophandel bij u op locatie printen. De benodigde bewijsstukken voor het aanvragen van uw EUR-1 Certificaat kunt u eenvoudig uploaden en meesturen als bijlage met uw zending. 

U ontvangt binnen 30 min á 1 uur (maximaal 4 uur) na het insturen van uw EUR-1 Certificaat een reactie van de Kamer van Koophandel. Uw zending kan dus snel vertrekken en loopt geen onnodige vertraging op als gevolg van een ontbrekend
EUR1 Certificaat.  Hierdoor bespaart u veel tijd en geld!

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met