e-Balie - Snel exporteren via de Belgische havens

E-Balie is het platform van de Belgische havens Antwerpen en Zeebrugge voor de elektronische uitwisseling van alle logistieke informatie. Onze softwareoplossing is gekoppeld aan e-Balie, waardoor u met één druk op de knop altijd verzekerd bent van een snelle en waterdichte 'aanzuivering' van uw uitvoeraangiften. Dat scheelt u een hoop gedoe!

Door e-Balie verzekerd van een waterdichte btw administratie

Met een aanmelding in e-Balie weet u zeker dat uw aangiftenummer (MRN) tijdig en correct bekend is bij de Belgische havenautoriteiten. Na indiening via e-Balie en de juiste afhandeling door de terminal of scheepsagent ontvangt u zelf rechtstreeks van de Douane een 'Confirmation of Exit' wanneer uw goederen de EU hebben verlaten. Daarmee is uw uitvoeraangifte 'aangezuiverd' en klopt uw btw administratie. 

Indien u deze onverhoopt niet ontvangt, heeft u middels de Track & Tracé in e-Balie de mogelijkheid om na te gaan wat er met uw container is gebeurd. Deze Track & Tracé wordt door de Douane officieel erkend als alternatief bewijs. Hierdoor heeft u bovendien altijd real-time inzicht op uw lading: van de aankomst tot en met het vertrek per zeeschip. 

Koppeling met e-Balie vanuit de software van Stratech

De software van Stratech is gekoppeld met e-Balie. Hierdoor kunt u alle benodigde gegevens met één druk op de knop elektronisch doorsturen naar e-Balie. Nadat uw zending de haven heeft verlaten ontvangt u automatisch de Confirmation of Exit retour in onze software. Daarmee bent u verzekerd van een waterdichte 'aanzuivering' van uw aangiften. 

  • Altijd helder zicht op uw containers met e-Balie
  • Géén problemen in uw BTW administratie
  • Een rechtsgeldig alternatief bewijs met Track & Tracé
  • Waterdichte aanzuivering van uw douaneaangiften
  • Gegevens worden automatisch doorgestuurd naar e-Balie
  • Naadloze integratie met Sagitta Uitvoer en Transit Vertrek
  • Snellere afhandeling van uw container in de Belgische havens
  • Volledige beheersing en controle over het exportproces in de havens

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met