NCTS - Software voor al uw transitaangiften

Met de geïntegreerde softwareoplossing van Stratech kunt u eenvoudig en snel zelf alle douanedocumenten voor NCTS, EMCS en AGS efficiënt afhandelen en houdt u controle over al uw zendingen. 

NCTS - controle houden over uw douaneaangiften

Douanevervoer is het vervoer van goederen van de ene plaats naar een andere plaats binnen het Douanegebied van de gemeenschap, onder toezicht van de Douane. Dit systeem van toezicht vindt plaats door middel van douaneaangiften die de zendingen begeleiden: Transit. Om hiervan gebruik te mogen heeft u een 'Vergunning toegelaten afzender / geadresseerde' nodig. 

De aangever staat garant voor eventuele douaneschuld in de vorm van een (doorlopende) zekerheid, oftewel borg. De afschrijving op de zekerheid wordt weer vrijgegeven zodra uw aangifte is 'aangezuiverd'. Maakt u gebruik van NCTS aangiften dan wilt u dus 100% controle houden over al uw zendingen, zodat u geen financieel risico loopt en/of achteraf niet wordt geconfronteerd met administratief uitzoekwerk om alsnog uw borg terug te krijgen.

Software voor uw NCTS-aangiften

Een NCTS aangifte kunt u eenvoudig zelf opmaken met onze softwareoplossing. Een wizard begeleidt u tijdens het invullen van uw aangifte, zodat de kans op fouten wordt beperkt tot het minimum. Kennis en informatie over het land, goederencodes en/of wensen van de klant kunt u borgen in onze software. Vanuit herkenbare documenten kunt u al uw aangiften opmaken en elektronisch versturen.

Middels alerts in het Control Center van onze softwareoplossing ziet u in één oogopslag de actuele status van uw NCTS aangiften. Alle noodzakelijke acties om uw aangifte correct af te handelen kunt u uitvoeren vanuit het Control Center met slechts enkele muisklikken. Hierdoor heeft u inzicht, overzicht en controle over de potentiele (Douane) risico's binnen uw zendingenproces en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Met de softwareoplossing van Stratech kunt u ...

  • alle NCTS aangiften eenvoudig opmaken en afhandelen vanuit één geïntegreerde totaaloplossing voor het complete zendingenproces;
  • een waterdichte btw administratie voeren doordat de module Transit Vertrek is gekoppeld met Portbase en e-Balie;
  • NCTS aangiften afhandelen op basis van prioriteiten en/of statusindelingen met behulp van het Control Center;
  • met behulp van alerts sturen op 'compliance' en de financiële risico's binnen uw Supply Chain beperken tot het minimum;
  • kennis en informatie vastleggen voor het snel en foutloos opmaken van uw NCTS aangiften.

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met