Software voor Douane AGS Invoer & Uitvoer

AGS (voorheen Sagitta) gebruikt u voor het elektronisch aanleveren van uw invoer- en uitvoeraangiften bij de Nederlandse Douane. Met de geïntegreerde softwareoplossing van Stratech kunt u snel en eenvoudig al uw AGS Invoer- en Uitvoeraangiften efficiënt opmaken en controle houden over uw zendingen.

AGS Invoer- & Uitvoeraangiften zelf opmaken en afhandelen

De Douane speelt bij het invoeren en/of uitvoeren van goederen een belangrijke rol binnen uw logistieke proces. Een primaire taak van de Douane is namelijk het heffen van Douanerechten en het controleren van alle inkomende en uitgaande goederen. Voordat u goederen mag invoeren en/of uitvoeren, moet u dus aan een aantal douaneverplichtingen voldoen.

Zo moet u voor alle zendingen die de EU verlaten of binnenkomen bij de Douane een 'aangifte' doen in het AGS-systeem. Het opmaken van deze invoer- en uitvoeraangiften is vaak lastig en tijdrovend. Een foutieve aangifte kan leiden tot kostbare vertragingen binnen uw Supply Chain. Verder is een goede administratie van belang, zodat u naderhand geen vordering krijgt van eventueel verschuldigde Douanerechten

Software voor uw AGS Invoer- & Uitvoeraangiften

Een AGS Invoer- en Uitvoeraangifte kunt u eenvoudig zelf opmaken met onze softwareoplossing. Een wizard begeleidt u tijdens het invullen van uw aangifte, zodat de kans op fouten wordt beperkt tot het minimum. Kennis en informatie over het land, goederencodes en/of wensen van de klant kunt u borgen in onze software. Vanuit herkenbare documenten kunt u al uw aangiften opmaken en elektronisch versturen.

Middels alerts in het Control Center van onze softwareoplossing ziet u in één oogopslag de actuele status van uw AGS Invoer- en Uitvoeraangiften. Alle noodzakelijke acties om uw aangifte correct af te handelen kunt u uitvoeren vanuit het Control Center met slechts enkele muisklikken. Hierdoor heeft u inzicht, overzicht en controle over de potentiele (Douane) risico's binnen uw zendingenproces en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Met de softwareoplossing van Stratech kunt u ...

  • alle AGS Invoer- en Uitvoeraangiften eenvoudig opmaken en afhandelen vanuit één geïntegreerde totaaloplossing;
  • een waterdichte btw administratie voeren doordat de module AGS Uitvoer is gekoppeld met Portbase en e-Balie;
  • aangiften afhandelen op basis van prioriteiten en/of statusindelingen met behulp van het Control Center;
  • met behulp van alerts sturen op 'compliance' en daardoor het risico op naheffing van douanerechten minimaliseren;
  • kennis en informatie vastleggen voor het snel en foutloos opmaken van uw AGS Invoer- en Uitvoeraangiften.

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met