Certificaat van Oorsprong snel en eenvoudig digitaal afhandelen

Wanneer u gaat exporteren buiten de EU is een Certificaat van Oorsprong (CvO) soms vereist bij uw zending. Dit kan te maken hebben met invoerbepalingen of voortvloeien uit de wens van de afnemer om te weten in welk land uw goederen zijn geproduceerd. Het Certificaat van Oorsprong is een officieel (wettelijk) document en wordt (digitaal) afgegeven door de Kamer van Koophandel.

Een Certificaat van Oorsprong is belangrijk voor uw exportzending

Exportzendingen zonder een Certificaat van Oorsprong kunnen in het land van bestemming tegen moeilijkheden aanlopen, zoals vertraging van transport en/of inklaringsprocedure, oplopende kosten of weigering van de goederen aan de grens.

Het is daarom belangrijk om voor elke zending tijdig te bepalen of een Certificaat van Oorsprong noodzakelijk is. Dat kan eenvoudig via de Market Access Database en/of door contact op te nemen met de Kamer van Koophandel. 

Certificaat van Oorsprong opmaken, aanvragen en printen op locatie

Met de software van Stratech kunt u een Certificaat van Oorsprong eenvoudig zelf opmaken, digitaal versturen en na goedkeuring door de Kamer van Koophandel bij u op locatie printen. De benodigde bewijslast voor het aanvragen van uw Certificaat van Oorsprong stuurt u eenvoudig als bijlage mee. 

U ontvangt binnen 30 min á 1 uur (maximaal 4 uur) na het insturen van uw Certificaat van Oorsprong een reactie van de Kamer van Koophandel. Uw zending kan dus snel vertrekken en loopt geen onnodige vertraging op als gevolg van een ontbrekend Certificaat van Oorsprong.  

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met