Bill of Lading snel en foutloos digitaal afhandelen? Dat kan!

Het opstellen van de Bill of Lading instructies en doorsturen ervan naar de rederij of scheepsagent, welke moet leiden tot een correct Bill of Lading is een tijdrovend en foutgevoelig proces. Wanneer uw Bill of Lading verkeerde informatie bevat, is de kans op controle van de Douane en/of vertraging van uw zending groot. Een situatie die kan leiden tot onnodige extra kosten en verstoring van uw logistieke proces. 

De risico's van een foutieve Bill of Lading voor uw zending

De Bill of Lading is een waardepapier en wordt regelmatig ingezet als garantie of onderpand bij het internationaal betalingsververkeer. Toch komt een foutieve en/of ontbrekende Bill of Lading in de praktijk nog steeds vaak voor, met alle risico's van dien. Zo gaat bijvoorbeeld de bank bij een L/C-zending alleen over tot betaling als de gegevens van de Bill of Lading volledig overeenkomen met de Letter of Credit. Dit kan leiden tot ongewenste situaties binnen uw logistieke proces. 

Instructies voor uw Bill of Lading handmatig opstellen kost veel tijd

Een Bill of Lading wordt opgemaakt door de rederij of diens agent wanneer u goederen per schip wilt exporteren. Voor het opstellen van dit unieke transportdocument dient de rederij van u de zogenoemde Bill of Lading instructies te ontvangen. Op basis van deze instructies wordt de Bill of Lading voor uw zending opgemaakt. Het manueel overtypen van de instructies voor uw Bill of Lading is een tijdrovende en zeer foutgevoelige handeling.

Bill of Lading instructies foutloos en digitaal versturen naar INTTRA

Stratech biedt één krachtige softwareoplossing, voor het automatisch opmaken en digitaal afhandelen al uw transportdocumenten, die gekoppeld is met INTTRA. Dit is het platform, waarop de verschillende rederijen zijn aangesloten, voor het elektronisch doorsturen van boekingen en de instructies voor uw Bill of Lading. Door deze koppeling kunt u de instructies voor de Bill of Lading met slechts één druk op de knop digitaal versturen naar INTTRA, dit zorgt voor:

  • Kostenbesparing vanwege het voordeliger tarief bij het elektronisch doorsturen van uw Bill of Lading instructies;
  • Maximale foutreductie doordat de instructies voor uw Bill of Lading en alle andere transportdocumenten worden opgesteld met de beschikbare gegevens uit uw ERP/WMS-systeem;
  • Meer overzicht en controle over het zendingenproces doordat u alle transportdocumenten kunt opmaken en afhandelen met één softwareoplossing;
  • Forse besparing van tijd binnen het logistieke proces doordat alles eenvoudig en snel digitaal kan worden verwerkt; 
  • Eén uniforme werkwijze voor versturen van uw Bill of Lading instructies naar verschillende rederijen en scheepsagenten.

Hier meer over weten?

Neem direct contact op met