Jaarcongres Schulden en Armoede

Jaarcongres Schulden En Armoede 2016

Op vrijdag 16 september organiseren Divosa en Hoezo! het Jaarcongres Schulden en Armoede met als thema 'Verder Kijken'. Met sprekers als staatssecretaris Jetta Klijnsma, nationale ombudsman Reinier van Zutphen en NVVK-voorzitter Joke de Kock biedt dit congres een zeer interessant programma binnen het Sociale Domein. Ook Stratech is hierbij aanwezig, we gaan die dag graag met u in gesprek!

De armoede neemt toe in Nederland en steeds meer mensen hebben schulden en komen daar niet meer op eigen kracht uit. Schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers, wijkteams en gemeenten staan voor een enorme opgave. Met relatief beperkte middelen helpen en coachen zij zoveel mogelijk en willen ze de mensen perspectief bieden. Daarbij moeten we verder kijken dan de gebaande paden, de vaste partners of de geijkte doelgroep en ons bewust worden van de rol van gedrag, situatie, keuze, geld en professionals!

Als het rijk beter meewerkt en gemeenten eerder kunnen ingrijpen kan, volgens de oud-voorzitter van Divosa, René Paas, de schade van schulden en armoede veel kleiner zijn. "In eerste instantie voor de mensen zelf omdat ze perspectief houden op een betere toekomst. Maar ook voor gemeenten die opdraaien voor de gevolgen van huisuitzetting en andere ondersteuning die nodig is om nog meer ellende te voorkomen. Schulden kennen alleen maar verliezers."

Tijdens dit congres zal daarom verder gekeken worden. Verder kijken: voorbij wat zichtbaar is voor iedereen en verder kijken dan de regels en wat je denkt dat mogelijk is. Wat hebben wij echt nodig op korte termijn en waar willen we naartoe?

Datum: vrijdag 16 september
Locatie: Cursus- en Vergadercentrum Domstad te Utrecht
Inschrijven: Klik hier om u direct in te schrijven! 

Stratech aanwezig

Tijdens het jaarcongres zullen er ook collega's van Stratech aanwezig zijn. Zij gaan op de stand graag met u in gesprek over de mogelijkheden van onze softwareoplossing Stratech Perspectief