icon
Logo

Mr. Shipment: “Zo maken wij je werk makkelijker!”

Heb je onze video al gezien? Mr. Shipment, onze digitale assistent, legt uit hoe wij jouw dagelijkse werk makkelijker maken. Lees hieronder verder over de verschillende exportprocessen die wij ondersteunen met onze innovatieve totaaloplossing.


Eén oplossing voor KVK, Douane en Portbase

Snel, gemakkelijk en overzichtelijk: zo omschrijven exporteurs onze totaaloplossing ‘Stratech Shipment’. Eenvoud en gebruiksgemak staan namelijk centraal. Met onze online software communiceer je zelf eenvoudig met de Kamer van Koophandel voor het aanvragen van exportdocumenten. Ook het indienen van uitvoeraangiften bij de Douane en meldingen versturen naar Portbase is gemakkelijk. Onze innovatieve software bestaat uit verschillende modulen. Zo kies je zelf welke functionaliteiten bij jouw douaneproces passen. Bekijk de video hiernaast en ontdek het gemak van onze softwareoplossing.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Met onze softwareoplossing voer je alle administratieve handelingen die bij export horen sneller, gemakkelijker en overzichtelijker uit. Onze software helpt jou stapsgewijs bij het invullen en verwerken van alle documenten en aangiften. Ook controleert de software automatisch de ingevoerde gegevens op juistheid en volledigheid.

Digitale assistentie van Mr. Shipment

Zodra jouw document of aangifte volledig en correct is ingevuld, dien je deze in bij de Douane of Kamer van Koophandel (KVK). De digitale assistent vertelt je precies waar je actie moet ondernemen. Bijvoorbeeld wanneer een aangifte niet binnen 150 dagen wordt aangezuiverd of wanneer de KVK jouw aanvraag afwijst.  

 

De mogelijkheden van Stratech Shipment

Onze totaaloplossing bestaat uit verschillende onderdelen. Jij bepaalt zelf welke functionaliteiten je gebruikt. Met deze totaaloplossing voor het exportproces bieden wij ondersteuning voor:

 • Kamer van Koophandel
  CVO, EUR-certificaten, legalisaties en certificeringen. Wil je meer weten? Lees dan alles over Shipment voor KVK.
 • De Douane
  Aangiften voor van uitvoer goederen. Wil je meer weten? Lees dan alles over Shipment voor Douane.
 • Portbase - Melding Export Documentatie
  Verstuur digitaal een melding naar Portbase voor jouw exportcontainer of rollend materieel. Wil je meer weten? Lees dan alles over Portbase



Exporteurs van A tot Z ondersteunen 

Onze software ‘Stratech Shipment’ bieden we aan in combinatie met een dienstenpakket. Deze bestaat uit een douanetraining, een online kennisbank en ondersteuning van een professionele servicedesk. Hierdoor ontzorgen we jou volledig en kun je snel aan de slag met informatie die altijd up-to-date is.

Volledig ontzorgd met ons dienstenpakket
 • Douanetrainingen: Met onze trainingen blijft jouw douanekennis up-to-date en leer je alles over het zelf verwerken van uitvoeraangiften.
 • KennisbankBlijf op de hoogte van alles omtrent het exportproces met diverse artikelen. In de FAQ’s vind je antwoorden op de veelgestelde vragen.
 • Professionele servicedesk: Hier werken mensen uit de praktijk. Zij kennen jouw proces, helpen bij vragen over het gebruik van Stratech Shipment en verhelpen eventuele verstoringen. Zo loopt jouw exportproces altijd door.
Aantrekkelijk prijsmodel door pay-per-use

Onze software is door het aantrekkelijke prijsmodel, genaamd pay-per-use, en de verschillende modulen geschikt voor elk bedrijf. Je betaalt namelijk een vaste prijs per jaar en kiest daarnaast een bundel met credits die past bij jouw verbruik. Hoe groter deze bundel is, hoe lager de prijs per document of aangifte. Het aanmaken van extra gebruikers en BV’s is kosteloos en onbeperkt. Is de ingekochte bundel bijna op? Dan kun je eenvoudig een nieuwe bestellen

Stap 1 - Selecteer het juiste Shipment-pakket

Wil je onze softwareoplossing alleen gebruiken voor KVK-exportdocumenten? Of ook voor Douane uitvoeraangiften in combinatie met Portbase? De keuzehulp toont het juiste pakket, inclusief de prijzen, dat bij jouw bedrijf past. Geïnteresseerd? Dan kan je dit aanbod naar jezelf mailen óf direct bestellen.

Stap 2 - Neem Stratech Shipment direct in gebruik

Onze software is volledig webbased en direct klaar voor gebruik. Je hoeft dus niets te installeren. Afhankelijk van de oplossing die je kiest (KVK, Douane en/of Portbase) en de huidige werkwijze van jouw organisatie, helpen wij bij het regelen van benodigde registraties en certificeringen. Denk bijvoorbeeld aan het registreren bij de Douane en Portbase of het bestellen van een QuoVadis softcertificaat.

1 - Hoelang duurt het voordat de software klaar is voor gebruik?
Stratech Shipment is direct klaar voor gebruik. Wel dien je aan een paar voorwaarden te voldoen. Zoals het beschikken over een QuoVadis softcertificaat voor de digitale afgifte van KVK-exportdocumenten en de registratie bij de Douane en/of Portbase. Wanneer je dit nog moet regelen, is het handig om rekening te houden met een doorlooptijd van 2 à 3 werkdagen.

2 - We willen alleen een software-oplossing voor de KVK, kan dat?
Ja, dat kan. Onze softwareoplossing bestaat uit verschillende modulen. Je bepaalt zelf welke functionaliteit je gebruikt. De software kan dus apart gebruikt worden voor de KVK, Douane met Portbase óf als totaaloplossing.

3 - Is Stratech Shipment te gebruiken voor meerdere BV's?
Ja, zeker. Je kunt één Stratech Shipment licentie inzetten voor één of meerdere BV’s. Het is belangrijk om vooraf na te denken over de gewenste situatie. We kijken graag samen met jou naar de best passende oplossing voor jouw situatie.

4 - Wat zijn de systeemeisen voor Stratech Shipment?
Onze software is volledig webbased en dus online te gebruiken. Je hebt alleen een webbrowser nodig zoals Edge, Google Chrome of Firefox. Er is verder geen installatie nodig.

90% van onze klanten waardeert Stratech Shipment met een 8,5 of hoger

De voordelen op een rij

 • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke software

 • Snelle afhandeling van documenten en aangiften

 • Eén totaaloplossing voor jouw exportproces

 • Aantrekkelijk prijsmodel (pay-per-use)

"Gebruiksvriendelijk, het online gemak en de moderne uitstraling maakt het dat wij als HP Valves enthousiast zijn over het gebruik van Stratech Shipment"

Fredericke Everink

HP Valves B.V.

De voordelen op een rij

 • Eén oplossing voor KVK, Douane en Portbase

 • 100% webbased | altijd en overal beschikbaar

 • Stapsgewijs documenten en aangiften opmaken

 • Modulair opgebouwd, u beslist wat u wilt gebruiken

"Stratech Shipment is makkelijk te gebruiken voor iedereen die er mee gaat werken."

Manuel van Leersum

Verbeek & Bol Flowers

Succesverhalen van gebruikers

Sinds 1989 ontwikkelen wij innovatieve software voor bedrijven die internationaal handelen. Met onze kennis én software maken wij jouw werk een stuk makkelijker. Ben je benieuwd hoe wij andere exporteurs en importeurs ondersteunen bij het optimaliseren van hun logistieke zendingenproces? Lees dan hun succesverhalen.

Bekijk alle cases
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je een gratis demo inplannen? Onze specialisten van team Logistiek & Industrie helpen je graag verder

img
Tessie BerendsAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager