icon
Logo

Verspil geen tijd en maak uw werk makkelijker!

Voor het importen / exporteren van goederen moet u diverse (administratieve) handelingen verrichten voordat uw zending kan vertrekken. Zo dienen er allerlei documenten en aangiften te worden opgesteld. Hierbij moet u vaak rekening houden met uitzonderingen per klant, product of bestemmingsland. Daarnaast wordt er veel met andere partijen / instanties gecommuniceerd over de zending. Om dit werk makkelijker te maken heeft Stratech één geïntegreerde softwareoplossing ontwikkeld voor het efficiënt afhandelen van alle (internationale) zendingen, genaamd Stratech-SPS.

Informatie over de zending versnipperd
Voor het uitvoeren van deze administratieve handelingen wordt er vaak gewerkt met verschillende applicaties en/of worden logistieke activiteiten (deels) uitbesteed. Ook is waardevolle kennis veelal niet centraal en eenduidig vastgelegd binnen de organisatie. Deze versnippering in het zendingenproces zorgt voor een gebrek aan grip en overzicht, verhoogt de kans op fouten en kan resulteren in onnodig verlies van tijd en geld. 

Eén geïntegreerde oplossing voor uw zendingenproces
Om dit alles te voorkomen hebben wij Stratech-SPS ontwikkeld. Met deze gebruiksvriendelijke totaaloplossing kunt u alle soorten aangiften en (export)documenten opmaken, communiceren met partners / instanties in de logistieke keten en waardevolle proceskennis borgen. Hierdoor verbeteren de kwaliteit en efficiency van uw logistieke proces en kan één FTE tot 250% meer zendingen afhandelen. 

Niet tikken, maar klikken
Data uit bestaande systemen (ERP, WMS, TMS) wordt in Stratech-SPS verrijkt met de vastgelegde business logica. Op basis van het product, de klant, bestemmingsland en de vervoersmethode wordt de complete documentset per zending samengesteld en correct opgemaakt. Als gevolg hiervan behoort het handmatig overtypen van gegevens tot het verleden en is de consistentie van uw documentset altijd gewaarborgd. 

Ketenintegratie met logistieke partners
Vanuit Stratech-SPS communiceert u met alle (overheids)instanties en partijen in de logistieke keten. Via het ingebouwde dashboard in onze softwareoplossing heeft u real-time inzicht in de status van al uw zendingen en aangiften. Op basis hiervan wordt u proactief geattendeerd op mogelijke risico's. U reageert dus altijd proactief. Zo blijft u aantoonbaar in control en altijd compliant met wet- & regelgeving. 

 • Documenten: 
  Opmaken van documenten, zoals CMR, ATR, DGD
 • Douane
  AGS, NCTS en EMCS
  Ondersteuning T2L(F) documenten
  Proviandering (Single Window)
  Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA)
  100% automatische douaneaangifte verwerking
  Intrastat-aangifte (CBS)

 • Interface 
  Up- / downloaden van data (ERP, WMS, TMS)

 • Portbase
  Import, Export en NCTS Aankomst & Vertrek
  100% automatische Portbase verwerking
 • Kamer van Koophandel
  CVO, EUR.1, EUR-MED, legalisaties en certificeringen

 • Klanten
  E-mail, system-to-system

 • NVWA 
  Import - Fytosanitair
  Export - Veterinair, fytosanitair en exportverklaringen

Het prijsmodel van onze totaaloplossing
Stratech-SPS is modulair opgebouwd. Voor het gebruik van onze innovatieve totaaloplossing betaalt u een vast bedrag per jaar. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op de functionaliteit die u gebruikt en het aantal (gelijktijdige) gebruikers. Daarnaast vragen wij een eenmalige vergoeding voor de implementatie van de software. Voor Stratech-SPS hanteren wij geen bedrag per document of aangifte. 

Logistieke processen optimaliseren en automatiseren
Stratech levert software die op basis van best-practices is voorzien van een gestandaardiseerde inrichting. Daarnaast biedt onze totaaloplossing de flexibiliteit om zich qua inrichting aan te passen aan uw specifieke bedrijfssituatie. Dit heeft als voordeel, dat Stratech-SPS naadloos aansluit op uw werkprocessen. Dit zorgt ervoor dat u optimaal kunt werken en zich volledig kunt focussen op uw business.

1- Hoe snel kan de sofware worden geïmplementeerd?
Gemiddeld ligt de doorlooptijd voor het implementeren van Stratech-SPS tussen de één en drie maanden. Dit is sterk afhankelijk van factoren zoals gebruikte functionaliteit, mate van standaardisatie, capaciteit, complexiteit en de beschikbare middelen bij Stratech en uw eigen organisatie.

2 - Hoe zorgt Stratech ervoor dat mijn software up-to-date is?
Stratech zorgt ervoor dat de software tijdig wordt aangepast op basis van gewijzigde wet- en regelgeving. Daarnaast worden voortdurend nieuwe functionaliteiten en optimalisaties doorgevoerd in de softwareoplossing.

 

3 - Met welke (hoofd)systemen kan Stratech-SPS koppelen?
Stratech-SPS kan koppelen met alle voorkomende ERP, WMS en/of TMS-systemen. Onze software kent een standaard XML-interface en SAP IDoc interface en kan daarnaast platte tekst formaat aan. Stratech-SPS kan ook met meerdere systemen worden gekoppeld. Zowel het downloaden alsmede het uploaden van gegevens behoort tot de mogelijkheden.

4 - Op welke locatie wordt Stratech-SPS geïnstalleerd?
U kunt de software Stratech-SPS online gebruiken of lokaal (on-premise) installeren binnen uw eigen IT-omgeving.

Deze bedrijven zijn al enthousiast over Stratech

Voordelen van Stratech-SPS

 • Eén oplossing voor het im-/exportproces

 • 100% controle over uw aangiften en zendingen

 • Kennis en informatie in software geborgen

 • Specifiek ingericht op uw bedrijfsproces

"Uit de laatste douane-audit kwam zelfs naar voren dat wij tot het knapste jongetje uit de klas behoren. De rol van Stratech kwam daarbij voor ons heel duidelijk naar voren."

Lees verder

Helen ten Veen

KLM Inflight

Voordelen van Stratech-SPS

 • Eén systeem voor communicatie met derden

 • Efficiënt documenten en aangiften opmaken

 • Tot 250% meer zendingen per FTE verwerken

 • Altijd een compliant im-/exportproces

"In dit vakgebied is Stratech redelijk uniek. Er zijn weinig partijen in de markt die het hele scala aan exportprocessen in één softwaresysteem hebben geïntegreerd."

Lees verder

Ruben Olthuis

Aviko

Ervaringen van onze gebruikers

Met onze kennis en software maken uw werk makkelijker! Benieuwd hoe Stratech andere bedrijven helpt bij het optimaliseren van hun logistieke zendingenproces? Lees hier meer over de ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle cases
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Tessie BerendsAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager