icon
Logo

Verspil geen tijd en maak uw werk makkelijker!

Voor het importen / exporteren van goederen moet u diverse (administratieve) handelingen verrichten voordat uw zending kan vertrekken. Zo dienen er allerlei documenten en aangiften te worden opgesteld. Hierbij moet u vaak rekening houden met uitzonderingen per klant, product of bestemmingsland. Daarnaast wordt er veel met andere partijen / instanties gecommuniceerd over de zending. Om dit werk makkelijker te maken heeft Stratech één geïntegreerde softwareoplossing ontwikkeld voor het efficiënt afhandelen van alle (internationale) zendingen, genaamd Stratech-SPS.

Informatie over de zending versnipperd

Voor het uitvoeren van deze administratieve handelingen wordt er vaak gewerkt met verschillende applicaties en/of worden logistieke activiteiten (deels) uitbesteed. Ook is waardevolle kennis veelal niet centraal en eenduidig vastgelegd binnen de organisatie. Deze versnippering in het zendingenproces zorgt voor een gebrek aan grip en overzicht, verhoogt de kans op fouten en kan resulteren in onnodig verlies van tijd en geld. 

Eén geïntegreerde oplossing voor uw zendingenproces

Om dit alles te voorkomen hebben wij Stratech-SPS ontwikkeld. Met deze gebruiksvriendelijke totaaloplossing kunt u alle soorten aangiften en (export)documenten opmaken, communiceren met partners / instanties in de logistieke keten en waardevolle proceskennis borgen. Hierdoor verbeteren de kwaliteit en efficiency van uw logistieke proces en kan één FTE tot 250% meer zendingen afhandelen. 

Niet tikken, maar klikken

Data uit bestaande systemen (ERP, WMS, TMS) wordt in Stratech-SPS verrijkt met de vastgelegde business logica. Op basis van het product, de klant, bestemmingsland en de vervoersmethode wordt de complete documentset per zending samengesteld en correct opgemaakt. Als gevolg hiervan behoort het handmatig overtypen van gegevens tot het verleden en is de consistentie van uw documentset altijd gewaarborgd. 

Ketenintegratie met logistieke partners

Vanuit Stratech-SPS communiceert u met alle (overheids)instanties en partijen in de logistieke keten. Via het ingebouwde dashboard in onze softwareoplossing heeft u real-time inzicht in de status van al uw zendingen en aangiften. Op basis hiervan wordt u proactief geattendeerd op mogelijke risico's. U reageert dus altijd proactief. Zo blijft u aantoonbaar in control en altijd compliant met wet- & regelgeving. 

Eén geïntegreerde totaaloplossing voor:
 • Banken:
  Open account, documentair incasso en Letter of Credit
 • Documenten:
  Standaard (CMR, ATR, DGD) en bedrijfspecifieke documenten
 • Douane
  AGS, NCTS en EMCS
  Ondersteuning T2L(F) documenten
  Proviandering (Single Window)
  Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA)
  100% automatische aangifte verwerking

 • Interface 
  Up- / downloaden van data (ERP, WMS, TMS)

 • Havens
  Portbase - Import, Export en NCTS Aankomst & Vertrek
  e-Balie - Export en NCTS Aankomst & Vertrek
  100% automatische Portbase / e-Balie verwerking
 • Kamer van Koophandel
  CVO, EUR.1, EUR-MED, legalisaties en certificeringen

 • Klanten
  E-mail, system-to-system

 • Koeriersdiensten
  DHL, TNT, FedEx en Kuehne + Nagel

 • NVWA 
  Import - Fytosanitair
  Export - Veterinair, fytosanitair en exportverklaringen

 • Rederijen
  B/L-instructie, VGM, Container Booking en Track & Trace

 • TransFollow
  Volledig digitale afhandeling van CMR
Het prijsmodel van onze totaaloplossing

Stratech-SPS is modulair opgebouwd. Voor het gebruik van onze innovatieve totaaloplossing betaalt u een vast bedrag per jaar. De hoogte van dit bedrag is gebaseerd op de functionaliteit die u gebruikt en het aantal (gelijktijdige) gebruikers. Daarnaast vragen wij een eenmalige vergoeding voor de implementatie van de software. Voor Stratech-SPS hanteren wij geen bedrag per document of aangifte. 

Logistieke processen optimaliseren en automatiseren

Stratech levert software die op basis van best-practices is voorzien van een gestandaardiseerde inrichting. Daarnaast biedt onze totaaloplossing de flexibiliteit om zich qua inrichting aan te passen aan uw specifieke bedrijfssituatie. Dit heeft als voordeel, dat Stratech-SPS naadloos aansluit op uw werkprocessen. Dit zorgt ervoor dat u optimaal kunt werken en zich volledig kunt focussen op uw business.

USP's van Stratech-SPS

 • Alles-in-één softwareoplossing

  Alle (export)documenten en communicatie met betrokken partijen regelen vanuit één systeem

 • Kennis en informatie geborgen

  In onze totaaloplossing kan waardevolle business logica en wet- & regelgeving worden vastgelegd

 • 100% controle over uw zendingen

  Proactief acteren op potentiële risico's binnen uw logistieke proces en zo compliant blijven

Gratis demo aanvragen

Stratech, kennispartner met 30 jaar ervaring

Sinds 1989 ontwikkelt Stratech softwareoplossingen voor bedrijven die internationaal handel drijven. Ons team bestaat uit 70 specialisten, allemaal professionals in hun vakgebied. Onze medewerkers hebben kennis van IT, logistiek en wet- & regelgeving. Met die kennis en innovatieve software maken wij uw werk makkelijker. Hoe doen wij dat? Naast het efficiënt automatiseren van uw logistieke proces geven wij adviezen, delen kennis en staan onze mensen altijd klaar om u te helpen. Zo is de continuïteit van uw proces gewaarborgd en bent u ontzorgd.

Ervaringen van onze gebruikers

Met onze kennis en software maken uw werk makkelijker! Benieuwd hoe Stratech andere bedrijven helpt bij het optimaliseren van hun logistieke zendingenproces? Lees hier meer over de ervaringen van onze klanten.

Bekijk alle cases
hero

Veelgestelde vragen

 • Hoe snel kan de sofware worden geïmplementeerd?

  Gemiddeld ligt de doorlooptijd voor het implementeren van Stratech-SPS tussen de één en drie maanden. Dit is sterk afhankelijk van factoren zoals gebruikte functionaliteit, mate van standaardisatie, capaciteit, complexiteit en de beschikbare middelen bij Stratech en uw eigen organisatie.

 • Met welke (hoofd)systemen kan Stratech-SPS koppelen?

  Stratech-SPS kan koppelen met alle voorkomende ERP, WMS en/of TMS-systemen. Onze software kent een standaard XML-interface en SAP IDoc interface en kan daarnaast platte tekst formaat aan. Stratech-SPS kan ook met meerdere systemen worden gekoppeld. Zowel het downloaden alsmede het uploaden van gegevens behoort tot de mogelijkheden.

 • Hoe zorgt Stratech ervoor dat mijn software up-to-date is?

  Stratech zorgt ervoor dat de software tijdig wordt aangepast op basis van gewijzigde wet- en regelgeving. Daarnaast worden voortdurend nieuwe functionaliteiten en optimalisaties doorgevoerd in de softwareoplossing.

 • Op welke locatie wordt Stratech-SPS geïnstalleerd?

  U kunt de software Stratech-SPS online gebruiken of lokaal (on-premise) installeren binnen uw eigen IT-omgeving.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontwikkelen en het laatste nieuws

Stratech is dé kennispartner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Wij houden u proactief op de hoogte van het laatste nieuws, wijzigingen in wet- & regelgeving en nieuwe innovaties in de logistieke sector. Wilt u rechtstreeks op de hoogte worden gehouden? Meld u dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Bekijk alle nieuwsberichten
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Mike DuivenbodeAccount Manager
img
Bram GroenerAccount Manager