icon
Logo

Efficiënter jouw im- en export organiseren

Wij helpen im-/exporterende bedrijven bij een snelle en foutloze afhandeling van alle documenten en aangiften door middel van onze innovatieve totaaloplossing en kennis. Dit doen we al ruim 30 jaar met veel passie.

Inmiddels maken zo'n 1.500 bedrijven gebruik van onze software voor het verwerken van hun zendingen. Zij omschrijven Stratech Shipment als: snel, gemakkelijk en overzichtelijk.

Slimmer werken en kosten besparen

Jij wil kosten besparen in jouw import-/exportproces? Sneller je douaneaangiften hebben? Wij kunnen je helpen dit te realiseren! 

Stratech Shipment samengevat ..
  • Eén oplossing voor Douane, KVK, NVWA en zeehavens;
  • Aantrekkelijk prijsmodel. Geschikt voor elk im-/exportvolume;
  • Eenvoudige software waar iedereen mee kan werken;
  • Ondersteuning bij aanvragen van douanevergunningen; 
  • Training voor opdoen van juiste douanekennis;
  • Professionele servicedesk met experts uit de praktijk.

 

Verantwoordelijkheid

Bij het uitbesteden van je douaneaangiften is kennis van zaken noodzakelijk. Hoewel de douaneaangiften door een andere partij voor jou worden opgemaakt, je bent altijd zelf eindverantwoordelijk voor een correcte douaneaangifte en aansprakelijk voor de gevolgen ervan.

Aansprakelijkheid

Bij het uitbesteden laat jij je vertegenwoordigen door een derde partij. De douane-expediteur doet in naam en voor rekening van jou de aangifte. Dit betekent dat jij te allen tijde verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor de inhoud van de aangifte. Je kan een aangifte dus uitbesteden, maar niet de risico’s en claims.

Afhankelijkheid derden

Bij het uitbesteden ben je afhankelijk van de hoeveelheid werk die de douane-expediteur op dat moment heeft. Is dat veel dan heeft dat een negatieve invloed op de snelheid van jouw aangifte. En dus ook de snelheid waarmee jouw zending kan vertrekken. 

Onverwachtse controles

Er kan een fysieke controle plaatsvinden. In het slechtste geval wacht je op het bericht dat jouw goederen mogen vertrekken en staat er geheel onverwachts een douaneambtenaar op de stoep. Doe je de aangifte zelf, dan weet je precies wanneer er controles gaan plaatsvinden.

Verwerking gaat sneller

Je bespaart veel tijd als je zelf de aangifte doet. Er zijn immers minder schakels in de gehele keten. Een douane-expediteur heeft tijd nodig voor het overtikken van de informatie. Deze tijd gaat ertussenuit. Niet alleen de opmaak gaat sneller als je het zelf doet, ook beschik je binnen enkele minuten na het insturen al over jouw document.   

Zelf doen is goedkoper

Afhankelijk van de complexiteit, betaal je al snel € 35,00 á € 65,00 per aangifte bij een douane-expediteur. Soms betaal je extra per HS-code. Ga je dit zelf doen met Stratech Shipment, dan betaal je bij 250 aangiften slechts € 11,42 per aangifte. Hoe groter jouw volume, des te lager de prijs per aangifte. Weten hoeveel jij kan besparen? Vul dan ons formulier in

Meer grip en controle

Doe je de aangifte zelf, dan heb je via Stratech Shipment eenvoudig zicht op (fysieke) controles en afgekeurde aanvragen. Onze software vertelt je precies waar je actie moet ondernemen. Bijvoorbeeld als een aangifte niet binnen 150 dagen wordt aangezuiverd. Zo blijf je in control en altijd compliant met de wet- & regelgeving.

Benodigde douanekennis

Een deel van de kennis is altijd wel aanwezig binnen jouw bedrijf. Je voorziet de douane-expediteur nu ook van alle informatie voor de aangifte. Deze informatie kun je prima zelf naar de Douane sturen, wat sneller en goedkoper is. Meeste bedrijven hebben ook maar een paar HS-codes. 

Stratech Shipment bieden we aan in combinatie met een training. Na afloop kan je zelfstandig en foutloos jouw aangiften opmaken en afhandelen

Uitbesteden versus zelf doen
 
Abonnement al vanaf € 380,00 per jaar

Software duur? Helemaal niet! Bij ons betaal je een vast bedrag per jaar op basis van de functionaliteit die je gebruikt. Door ons aantrekkelijke prijsmodel is Stratech Shipment geschikt voor elk bedrijf.

In Stratech Shipment kan je kosteloos en onbeperkt gebruikersaccounts aanmaken. Ook kan je één softwarelicentie gebruiken voor meerdere BV's.

Bundel met credits

Aanvullend op het abonnement koop je bij ons een bundel met credits die past bij jouw volume. Hoe groter de bundel, des te lager de prijs per aanvraag of aangifte. Is jouw ingekochte bundel bijna op? Dan kan je eenvoudig via Stratech Shipment een nieuwe bestellen. Zo betaal je voor:

 • 250 douaneaangiften slechts € 11,42 per aangifte
 • 100 KVK-aanvragen slechts € 1,91 per aanvraag
De mogelijkheden van Stratech Shipment

Onze software biedt de volgende mogelijkheden. Jij bepaalt wat je wilt gebruiken. Binnen één systeem ondersteunen we:

 • Douane
  Import-, export-, doorvoer-, accijnsaangiften en douane-entrepot

 • Kamer van Koophandel
  CvO, EUR.1, EUR-MED, legalisaties en certificeringen

 • Nederlandse zeehavens
  Melding Export Documentatie (Portbase)

 • NVWA
  Veterinaire en fytosanitaire exportcertificaten (e-CertNL)
Volledig ontzorgd met ons dienstenpakket

Onze diensten zijn erop gericht om jou volledig te ontzorgen bij de overgang van uitbesteden naar zelf doen. Dit betekent dat we jou helpen met ...

 • het aanvragen van alle vereiste douanevergunningen;
 • de aansluitprocedure voor het digitaal communiceren met KVK en Nederlandse zeehavens;
 • het opdoen en up-to-date houden van jouw douanekennis; 
 • het realiseren van een koppeling tussen jouw hoofdsysteem en Stratech Shipment voor het hergebruiken van data;
 • het beantwooden van vragen die ontstaan tijdens het werken met onze software via onze servicedesk en online kennisbank.

 

 

1. Douanevergunningen en aansluitprocedures

Voordat je digitaal kan communiceren met de Douane, KVK of Nederlandse zeehavens moet je bepaalde acties uitvoeren. Onze specialisten helpen je van A t/m Z bij alle handelingen. Hierdoor ben jij optimaal ontzorgd.    

2. Training gericht op verkrijgen juiste kennis

Beschik je nog niet over de juiste (douane)kennis? Dan bieden wij uitkomst! Onze software bieden we aan namelijk in combinatie met een training afgestemd op jouw behoefte. Na afloop kan je zelfstandig en foutloos jouw douaneaangiften opmaken en afhandelen. 

3. Support: direct contact met im-/exportspecialisten

We begrijpen dat je in de praktijk soms wat hulp nodig hebt. In dat geval staat ons team van specialisten voor je klaar. De lijnen zijn kort en je hebt direct een expert aan de lijn die aan de slag gaat met jouw vraag. Alles is erop gericht om je zo snel mogelijk verder te helpen. 

90% van onze klanten waardeert Stratech Shipment met een 8,5 of hoger

De voordelen op een rij

 • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke software

 • Snelle afhandeling van documenten en aangiften

 • Eén totaaloplossing voor jouw exportproces

 • Aantrekkelijk prijsmodel (pay-per-use)

"Het zelf opstellen van EX-A en CvO documenten is makkelijk en kost weinig tijd. Je kan ruim van te voren de documenten voorbereiden en houdt zelf de controle"

Dirk Jan Wieldraaijer

Forest Group Netherlands BV

De voordelen op een rij

 • Eén oplossing voor KVK, Douane en Portbase

 • 100% webbased | altijd en overal beschikbaar

 • Stapsgewijs documenten en aangiften opmaken

 • Modulair opgebouwd, u beslist wat u wilt gebruiken

"Door de Brexit hebben we ervoor gekozen om onze export- en douanedocumenten zelf te gaan regelen. Stratech Shipment werkt snel, overzichtelijk en makkelijk. Door de professionele training van Stratech hebben onze medewerkers tevens alle benodigde kennis opgedaan die noodzakelijk is voor het correct opmaken en verwerken van deze documenten"

Dennis Bakkers

Hydro Extrusion Drunen

Succesverhalen van gebruikers

Sinds 1989 ontwikkelen wij innovatieve software voor bedrijven die internationaal handelen. Met onze kennis én software maken wij jouw werk een stuk makkelijker. Ben je benieuwd hoe wij andere exporteurs en importeurs ondersteunen bij het optimaliseren van hun logistieke zendingenproces? Lees dan hun succesverhalen.

Bekijk alle cases
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je een gratis demo inplannen? Onze specialisten van team Logistiek & Industrie helpen je graag verder

img
Rogier RoeradeAccount Manager
img
Tessie BerendsAccount Manager