icon
Logo

Douanedocumenten melden via Portbase voor Maasvlakte II

Containerterminals eisen steeds vaker dat douanedocumenten voor aankomst, doorvoer en vertrek elektronisch gemeld worden. Dit komt omdat de terminals de administratie volgens hun douanevergunning moeten bijhouden, maar ook zodat de afhandeling van jouw container op de terminal eenvoudiger verloopt.

 

Voor Maasvlakte II is het sinds 2014 verplicht om alle informatie digitaal aan te leveren via Portbase. Deze werkwijze wordt waarschijnlijk in de toekomst ook ingevoerd voor de terminals op Maasvlakte I. Dankzij de koppeling tussen onze innovatieve software en Portbase, gaat het melden efficiënt en snel.

hero

Onze software voor Portbase

Maak kennis met onze gebruiksvriendelijke software voor het digitaal communiceren met Portbase.

Selecteer de werkwijze die aansluit op jouw huidige situatie en ontdek de voordelen van onze slimme import- en exportsoftware.

Gegevens versturen naar Portbase met Stratech

Met één druk op de knop alle benodigde gegevens versturen naar Portbase? Dankzij de koppeling tussen Portbase en Stratech software verstuur je eenvoudig de juiste gegevens op basis van voorafgaande aangiften. Hierdoor verkleinen we de kans op fouten. Ook heb je één werkwijze voor al jouw verschepingen, ongeacht of jouw container het EU-gebied verlaat via Maasvlakte I of II.

 

Zodra de zending de haven verlaat, slaat onze software automatisch de Confirmation of Exit op in het juiste dossier. Zo is jouw btw-administratie direct up-to-date. Heb je binnen 150 dagen geen Confirmation of Exit ontvangen? Dan word je door onze software daar vroegtijdig op geattendeerd.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Eén werkwijze voor al jouw verschepingen

  • Eenvoudig gegevens doorsturen naar Portbase

  • Controle en overzicht over al jouw containers

  • Probleemloos jouw btw-administratie bijhouden

"In dit vakgebied is Stratech redelijk uniek. Er zijn weinig partijen in de markt die het hele scala aan exportprocessen in één softwaresysteem hebben geïntegreerd."

Lees verder

Ruben Olthuis

Aviko

Zekerheid door alternatief bewijs met Portbase

Heb je jouw zending aangemeld in Portbase? Dan weet je zeker dat jouw aangiftenummer (MRN) op tijd bekend is bij de havenautoriteiten. Ook ontvang je rechtstreeks van de Douane de Confirmation of Exit zodra de zending de EU verlaat.

 

Heb je deze niet ontvangen? Dan kun je met de Track & Trace in Portbase nagaan wat er met jouw container is gebeurd. De Douane erkent deze Track & Trace officieel als alternatief bewijs en hierdoor ben je altijd verzekerd.

Meer over Stratech Shipment
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wil je graag een gratis demo inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen je graag verder.

img
Tessie BerendsAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager