icon
Logo

Verplicht via Portbase voor Maasvlakte II

Containerterminals eisen steeds meer dat douanedocumenten voor aankomst, doorvoer en vertrek elektronisch worden gemeld. De reden hiervoor is dat terminals enerzijds een goede administratie conform hun douanevergunning moeten voeren en anderzijds vereenvoudigt dit de afhandeling van uw container op de terminal. Voor Maasvlakte II is het sinds 2014 verplicht om alle informatie elektronisch aan te leveren via Portbase. Deze werkwijze zal vermoedelijk in de toekomst ook worden ingevoerd voor de terminals op Maasvlakte I. Onze innovatieve software is gekoppeld aan Portbase.

hero

Software voor uw Portbase-meldingen

Stratech biedt vanuit één systeem voor verschillende onderdelen van het im-/exportproces een oplossing. Maak kennis met onze gebruiksvriendelijke software.

Shipment Processing Software

Efficiënte opmaak en verwerking van alle documenten / aangiften

Digitale communicatie met KVK, Douane, NVWA, Portbase etc.

Software die specifiek wordt afgestemd op uw bedrijfsproces

Koppeling met Portbase via onze software

Via onze software kunt u eenvoudig met één druk op de knop (of volledig geautomatiseerd) op basis van de voorafgaande aangifte alle benodigde gegevens versturen naar Portbase. Hierdoor wordt uw werk makkelijker en neemt de kans op fouten af. Tevens heeft u één uniforme werkwijze voor al uw verschepingen, ongeacht of uw container het EU-gebied via Maasvlakte I of II verlaat. Nadat uw zending de haven heeft verlaten wordt de Confirmation of Exit door onze software automatisch opgeslagen bij het juiste dossier. Daarmee is uw aangifte aangezuiverd en klopt uw btw administratie. Ontvangt u binnen 150 dagen geen Confirmation of Exit, dan zal onze software u daar vroegtijdig op attenderen.

Brochure downloaden

De voordelen op een rij

  • Uniforme werkwijze voor al uw verschepingen

  • Gegevens eenvoudig doorsturen naar Portbase

  • Controle en overzicht over al uw containers

  • Géén problemen met uw btw administratie

"In dit vakgebied is Stratech redelijk uniek. Er zijn weinig partijen in de markt die het hele scala aan exportprocessen in één softwaresysteem hebben geïntegreerd."

Lees verder

Ruben Olthuis

Aviko

Door Portbase altijd voor een alternatief bewijs

Met een aanmelding in Portbase weet u zeker dat uw aangiftenummer (MRN) tijdig en correct bekend is bij de havenautoriteiten. Na indiening via Portbase ontvangt u zelf rechtstreeks van de Douane de Confirmation of Exit wanneer u goederen de EU verlaten. Indien u deze onverhoopt niet ontvangt, dan heeft u middels de Track & Tracé in Portbase de mogelijkheid om na te gaan wat er met uw container is gebeurd. Deze Track & Tracé wordt door de Douane officieel erkend als alternatief bewijs. Dat scheelt u een hoop gedoe!

Meer over Stratech-SPS
hero

Neem contact op

Meer weten over onze software of wilt u graag een gratis demo bij u op locatie inplannen? De specialisten van team Logistiek & Industrie helpen u graag verder.

img
Bram GroenerAccount Manager
img
Rogier RoeradeAccount Manager