icon
Logo

Zo werkt Stratech | Van offerte naar succesvolle oplevering

Iedereen die werkzaam is in de logistieke sector kent wel voorbeelden van software-implementaties die verkeerd zijn gegaan. Vaak lezen we over ERP-projecten, dat deze niet op tijd worden afgerond of dat de geraamde kosten in de praktijk toch tegenvallen. Dit is, zachtzinnig gezegd, erg vervelend voor alle betrokken partijen. Daarom is er bij Stratech al sinds jaar en dag extra focus op projectmanagement. Elk project, groot of klein, verdient in onze beleving namelijk de juiste zorg en aandacht.

Projectmanagement is iets waar wij bij Stratech – sinds 1989 – veel ervaring mee hebben opgebouwd en inmiddels een unieke best-practice aanpak voor hebben ontwikkeld. Deze blogreeks geeft een kijkje achter de schermen bij onze organisatie en we beantwoorden de vraag: Van offerte naar end-of-project, hoe pakt Stratech dat aan?

De Stratech QuickScan en Blauwdruk: zo begint het!

De start van bijna elk project ligt niet bij consultancy, maar bij de afdeling sales. Zij inventariseren als eerste de behoefte van bedrijven die interesse hebben in onze softwareoplossing Stratech-SPS. Daarbij wordt gekeken naar de onderdelen waar onze totaaloplossing bij kan ondersteunen, en waar niet. Nadat uw behoeftes in kaart zijn gebracht en er commitment is voor het vervolg, zal een consultant van Stratech een QuickScan uitvoeren. Deze scan geeft u en Stratech een gedetailleerd beeld van uw zendingenproces. Op basis van deze informatie wordt gekeken, of en hoe Stratech-SPS uw bedrijf het beste kan ondersteunen en hoe wij invulling kunnen geven aan uw behoefte(s) / uitdagingen.

De QuickScan resulteert in processchema’s, oftewel een blauwdruk van uw import-/exportproces, en een presentatie. Aan de hand van de uitkomsten ziet u direct de ROI op uw investering en hoe, waar en of onze oplossing aansluit op uw specifieke behoefte. De QuickScan dient tevens als input voor de offerte. Hierdoor komt u later in het project niet voor onaangename (financiële) verrassingen te staan.

Het implementatietraject van de software Stratech-SPS

Zo spoedig mogelijk na uw akkoord op de offerte begint de implementatie van Stratech-SPS. We starten altijd met een zogenaamde kick-off. In deze meeting worden de leden van de projectgroep vastgesteld, worden planningsafspraken gemaakt en worden de potentiële risico’s beschreven; wat vervolgens wordt vertaald naar een projectplan en planning. Dan begint het echte werk! Onze consultants gaan, op basis van de blauwdruk, aan de slag met de implementatie van de software. Gedurende dit traject worden alle (hoofd)gebruikers direct “on the fly” getraind in het beheer van Stratech-SPS.

Onder leiding van deze professionals - die kennis hebben van IT, logistieke processen en wet- & regelgeving op het gebied van import/export - wordt het project tot een goed einde gebracht. Na afronding worden uiteraard de benodigde testen uitgevoerd, en daar waar nodig aanpassingen gedaan. Hiermee wordt er gewerkt richting de go-live. Op de dag van de go-live zal een consultant van Stratech aanwezig zijn op uw locatie, waardoor er snel geschakeld kan worden bij onverwachte knelpunten. Tot slot wordt het project afgesloten met een end-of-project-gesprek. Centraal tijdens deze meeting staat de evaluatie van het project en de lessons learned voor de toekomst.

Wat u leest in het volgende artikel van deze blogreeks?

Door deze aanpak – gebaseerd op bijna 30 jaar ervaring - zorgt Stratech ervoor dat uw project, binnen scope, budget en planning wordt opgeleverd. In deel twee gaan we in op de Logistieke Blauwdruk en de toegevoegde waarde van dit instrument voor het project

Meer weten over dit artikel?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw proces of vragen over dit artikel? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#