icon
Logo

Voorafaangifte voor NCTS-aangiften straks mogelijk

6 september 2017

Vanaf zondag 10 september 2017 wordt door de Douane in het NCTS-systeem de mogelijkheid geboden tot het doen van een elektronische voorafaangifte. Hierdoor wordt u als aangever vroegtijd door de Douane geïnformeerd over eventuele controles. In dit artikel vindt u meer informatie over deze uitbreiding van NCTS.  

Extra mogelijkheden binnen het NCTS-systeem

Deze extra functionaliteit binnen het NCTS-systeem zorgt ervoor dat aangevers transitaangiften kunnen gaan insturen voordat de goederen aanwezig zijn op locatie. Hierbij is geen onderscheid gemaakt in de gekozen procedure (Normale of Vereenvoudigde) voor de afhandeling van de aangifte. Zodra de goederen beschikbaar zijn en kunnen worden aangebracht bij douane, moet de aangever hiervan melding doen.

Deze melding moet binnen 30 dagen na het indienen van de aangifte worden aangebracht, zo niet dan wordt de douaneaangifte geacht niet te zijn ingediend. Tot op heden was het indienen van een elektronische voorafaangifte alleen mogelijk binnen AGS: het douanesysteem voor opslag, invoer- en uitvoeraangiften.

Voordelen van de voorafaangifte voor u als aangever

De elektronische voorafaangifte zorgt ervoor dat u al in een vroeg stadium veel administratieve handelingen ten nutte van de zending kunnen uitvoeren. Dit bespaart u kostbare tijd. Op het moment (vlak voordat) de zending vertrekt kan de aangifte definitief worden gemaakt. Het systeem NCTS controleert de transitaangifte op het moment dat deze wordt ingediend.

Wanneer u gebruik maakt van een elektronische voorafaangifte, dan zult u als aangever dus vroegtijdig door de Douane worden geïnformeerd over eventuele controles. De elektronische voorafaangifte geeft u als aangever dus eerder zekerheid over de status van uw aangifte, wat resulteert in minder oponthoud in het zendingenproces.

Wanneer u gebruik wilt maken van de voorafaangifte in NCTS, dan hoeft u hiervoor geen extra vergunning aan te vragen of toestemming te krijgen van Douane. Heeft u software nodig voor het afhandelen van uw transitaangiften? Neem dan vrijblijvend contact op met Stratech

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#