icon
Logo

Vereenvoudigde procedure DIN en DEN regeling vervalt

In 2023 verandert de aangifteprocedure ‘Inschrijving in de Administratie van de Aangever (IIAA). Dit heeft grote gevolgen voor alle douane-entrepothouders.

Zo zal onder andere Portbase medio volgend jaar stoppen met de service Melding Domproc. In dit artikel lees je wat dit voor jou betekent en hoe je hierop voor te bereiden. 

Dit even vooraf: wil je het laatste nieuws over het nieuwe DMS en andere douaneontwikkelingen direct in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan gratis in voor onze douane-update service.

DIN en DEN regeling komt door nieuwe douanesysteem DMS te vervallen 

Op dit moment kan je als douane-entrepothouder (IIAA) gebruik maken van de zogenaamde ‘DIN’ en ‘DEN’ regeling. Deze regelingen bieden jou een eenvoudige oplossing om van overzee gearriveerde goederen vanuit de tijdelijke opslag op te slaan in een douane-entrepot ‘Domproc Entrepot (DEN)’ of in het vrije verkeer te brengen ‘Domproc Invoer (DIN)’.

Door de introductie van het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS) komt de huidige DIN en DEN regeling te vervallen. Als gevolg hiervan stopt Portbase medio volgend jaar (2023) definitief met de service 'Melding Domproc'. Dit betekent dat je als entrepothouder of IIAA-vergunninghouder dus nu op zoek moet naar een alternatieve oplossing.

Download nu onze gratis whitepaper

In onze whitepaper meer informatie over deze ontwikkeling en welke alternatieve oplossingen er zijn.

Let op! - Tot medio volgend jaar (2023) kan je als entrepothouder gebruik maken van de service Melding Domproc van Portbase.

Download nu

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#