icon
Logo

Douane adviseert scenariokeuze GPA/SPA uit te stellen

GPA/SPA-vergunninghouders moeten vóór 1 juli 2022 migreren naar DMS. Bij deze overstap moet u als aangever de keuze maken uit twee scenario's. Mede op verzoek van de koepelorganisaties onderzoekt de Douane nu de mogelijkheden voor een derde scenario. Hierbij kan een aanvullende aangifte achteraf worden ingediend.

Mogelijk een derde scenario voor GPA/SPA-vergunninghouders

Vanwege deze nieuwe ontwikkeling adviseert de Douane alle GPA/SPA-vergunninghouders te wachten met het doorgeven van een definitieve scenariokeuze totdat er meer bekend is over de haalbaarheid van het derde scenario. Voor het derde scenario onderzoekt de Douane de mogelijkheden en tijdlijnen voor de procedure inschrijving in de administratie van de aangever. Dit is een breed en volledig onderzoek, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere de behoefte van het bedrijfsleven, de toezichttaken en mogelijkheden van de Douane, de invloed op automatisering en de raakvlakken met andere ontwikkelingen, bijvoorbeeld met het container vrijgavebericht.

De Douane geeft in haar berichtgeving aan de resultaten van dit onderzoek naar een mogelijk derde scenario zo snel mogelijk te delen. Ook zullen ze hierover in gesprek gaan met het bedrijfsleven. In afwachting van deze resultaten is het geplande overleg met de klankbordgroep GPA/SPA verzet naar maandag 16 december aanstaande.

Wilt u meer informatie en/of altijd op de hoogte blijven?

Wilt u altijd op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de migratie van GPA en SPA naar DMS? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Stratech. Daarnaast hebben de douanespecialisten van Stratech een whitepaper opgesteld voor alle GPA/SPA-vergunningerhouders met  tips voor een succesvolle transitie. Dit document kunt u hier downloaden

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen over deze douanewijziging? Neem dan gerust contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer over Stratech-SPS

Het correct verwerken van uw import- / exportzendingen is een complex proces. Met Stratech-SPS kunt u eenvoudig en snel al uw zendingen opmaken en digitaal afhandelen vanuit één geïntegreerde totaaloplossing. Met onze software en kennis maken wij uw werk makkelijker!

Lees hier verder
#