icon
Logo

Training douanekennis en digitale aangiften voor export en transit

U wilt uw douaneaangiften ten uitvoer en transit zelf gaan indienen, maar beschikt nog niet over de juiste douanekennis? Dan adviseren wij u onze training 'douanekennis en digitale aangiften voor export en transit' van twee dagen te volgen om de benodigde vakbekwaamheid op te doen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de cursusinhoud, -prijs, -locatie en ziet u de data waarop deze training wordt gegeven.

Stratech te Enschede -
Dag 1: het eerste deel van de training 

Op dag één wordt uitgelegd hoe u douanezaken binnen uw bedrijf moet organiseren en hoe u compliant blijft. U krijgt volledig inzicht in het douaneproces Uitvoer en Transit. Er wordt aandacht besteed aan: de benodigde douanevergunning(en), de wijzigingen ten opzichte van uw huidige procedure (uitbesteden) en hoe u in de nieuwe situatie aan de juiste informatie komt. Dit alles ter voorbereiding op het zelf indienen van aangiften. Na afloop van het eerste deel van deze training:

 • Weet de deelnemer welke verantwoordelijkheden uw bedrijf als aangever heeft;
 • Is de deelnemer in staat de betrokken partijen in het aangifteproces Uitvoer te herkennen;
 • Heeft de deelnemer inzichtelijk hoe het aangifteproces Uitvoer praktisch verloopt;
 • Weet de deelnemer welke berichten met de Douane worden gecommuniceerd;
 • Weet de deelnemer waar hij relevante informatie van Douane kan vinden;
 • Is de deelnemer in staat de benodigde vergunningen voor de uitvoeraangifte aan te vragen.
Dag 2: het tweede deel van de training

Op dag twee van de training leert u een foutloze uitvoer- en transitaangifte op te maken en hoe u deze met Stratech Shipment correct kunt verwerken. Centraal staan: het vullen van de aangifte, Douane Tarief Voorziening (DTV), douanecontroles, noodprocedures etc. Na afloop van de training – die beide dagen wordt gegeven bij Stratech te Enschede – bent u klaar om zelf uitvoer- en transitaangiften in te dienen bij de Douane. De data waarop u deze training gaat volgen kunt u uiteraard zelf kiezen uit onze trainingskalender. Na afloop van het tweede deel van deze training:

 • Is de deelnemer in staat gebruik te maken van de douanefunctionaliteit van Stratech Shipment;
 • Is de deelnemer in staat correcte douaneaangiften ten Uitvoer en Transit te maken (met als basis de toelichting Enig Document) en volledig af te handelen tot aan de bevestiging van Uitgang (ECS) en aanzuivering;
 • Is de deelnemer in staat correcte aankomstmelding en aanvullend lossingsrapport in te dienen;
 • Kan de deelnemer foutmeldingen herkennen, interpreteren en de aangifte daarop corrigeren;
 • Is de deelnemer in staat te werken met DTV;
 • Is de deelnemer op de hoogte van de Noodprocedure en weet deze toe te passen;
 • Weet de deelnemer wat er komt kijken bij een fysieke en/of bescheidcontrole;
 • Weet de deelnemer met wie contact moet worden opgenomen bij vragen of eventuele problemen.
Praktische informatie

Deze training wordt normaal gesproken op locatie bij Stratech te Enschede gegeven. Om uw gezondheid te waarborgen verzorgen wij deze training op dit moment online. U heeft bij het bestellen van uw Shipment pakket al het totaal aantal deelnemers bij Stratech kenbaar gemaakt. Wilt u extra personen - afwijkend van uw bestelling - de training laten volgen, dan betaalt hiervoor eenmalig € 1.213,00 per persoon

Onze trainingskalender

Training douanekennis en digitale aangiften voor export en transit wordt gegeven op verschillende data. Dag één duurt van 09:00 uur tot 13:00 uur. De tweede trainingsdag begint om 09:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Ga voor een volledig overzicht met alle data waarop u deze training kunt volgen naar onze inschrijfpagina. U kunt zich tot uiterlijk 10 dagen voor de startdatum van de training inschrijven. 

Inschrijven voor deze training

Klik op de onderstaande button voor een overzicht met alle data waarop deze training wordt gegeven én om u direct in te schrijven!

Nu inschrijven