icon
Logo

Training Douane en digitaal aangeven voor zelfdoeners

Je bent al gewend om zelf douaneaangiften te verwerken, maar je wilt goed voorbereid van start gaan met Stratech Shipment? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou.

Op deze pagina vind je alle informatie over de inhoud, prijs en trainingslocatie. Ook zie je de data waarop deze training wordt gegeven. Schrijf je eenvoudig in via het inschrijf-formulier onderaan deze pagina.

Stratech te Enschede -
Inhoud van deze training
Deel 1 (ochtend)

In het eerste deel krijg je alle ins en outs aangedragen op gebied van Douane en de actuele wet- & regelgeving en hoe je compliant blijft. Daarna leer je aan de hand van praktijkgerichte casussen douaneaangiften te verwerken met onze software.

Na afloop van de training – die wordt gegeven bij Stratech te Enschede – ben je klaar om douaneaangiften (invoer, uitvoer en/of transit) te verwerken met Stratech Shipment en is jouw douanekennis weer helemaal up-to-date.

Deel 2 (middag)

Tijdens het tweede deel van de training leer je in de praktijk aan de hand van verschillende casussen correcte douaneaangiften (invoer-, uitvoer- en/of transit) op te maken en hoe je deze met Stratech Shipment eenvoudig kunt verwerken en monitoren.

Centraal staan: het invullen van de aangifte, gebruik van Douane Tarief Voorziening (DTV), douanecontroles, (nood)procedures etc. Na afloop van de training ben je helemaal klaar om zelf douaneaangiften in te dienen bij de Douane. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om een eigen casus vanuit de dagelijkse praktijk in te brengen!

De data waarop je deze training gaat volgen kun je uiteraard zelf kiezen uit onze trainingskalender. Na afloop van het tweede deel van deze training:

 • Ben je in staat om met Stratech Shipment eenvoudig een correcte douaneaangiften (invoer, uitvoer en transit) te maken (met als basis de toelichting Enig Document) en volledig af te handelen tot aan de bevestiging van Uitgang (ECS) en aanzuivering;
 • Ben je in staat correcte aankomstmelding en aanvullend lossingsrapport in te dienen;
 • Kan je eventuele foutmeldingen van de Douane herkennen, interpreteren en de aangifte daarop corrigeren;
 • Weet je gebruik te maken van DTV;
 • Weet je wanneer en hoe verschillende (nood)procedure(s) toe te passen;
 • Weet je wat er komt kijken bij een fysieke en/of bescheidcontrole;
 • Weet je met wie contact moet worden opgenomen bij vragen of eventuele problemen;
 • Weet je hoe het aangifteproces praktisch verloopt.
Praktische informatie

 • Locatie: deze training is op locatie bij Stratech in Enschede
 • Tijd: de training duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur
 • Prijs: € 499,00 excl. BTW per deelnemer
Onze trainingskalender

De training Douane en digitaal aangeven voor zelfdoeners wordt gegeven op verschillende data. Ga voor een volledig overzicht met alle data waarop je de training kan volgen naar onze inschrijfpagina.

Je kan je tot uiterlijk 10 dagen voor de startdatum van de training inschrijven.