icon
Logo

Track & Trace van INTTRA binnenkort ook in Stratech-SPS

Zoals wellicht bekend, Stratech biedt één geïntegreerde totaaloplossing voor het automatiseren van het complete import- en exportproces, genaamd Stratech-SPS.

Met dit systeem kunnen bedrijven die internationaal handel drijven alle benodigde documenten en aangiften - die horen bij de zending - automatisch opmaken en volledig digitaal afhandelen.

De evolutie van onze INTTRA-koppeling

Door de koppeling die Stratech heeft met INTTRA kunnen bedrijven, die werken met Stratech-SPS, eenvoudig communiceren met rederijen wereldwijd. Met behulp van de INTTRA-module was het al mogelijk om digitaal en geheel foutloos Container Bookingen te doen, de BL-instructie aan te leveren bij de rederij en de VGM (Verified Gross Mass) in te sturen. In een eerder artikel van Stratech kunt u meer lezen over de bestaande samenwerking tussen Stratech en INTTRA. 

Hoewel de connectie met INTTRA bedrijven nu al vele voordelen biedt, blijft Stratech continue innoveren en zoeken naar mogelijkheden waarmee het logistieke zendingenproces verder kan worden geoptimaliseerd. Dit heeft ertoe geleidt dat Track & Trace als nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd aan de module INTTRA van Stratech-SPS. Door deze extra toevoeging wordt straks alle Track & Trace informatie van INTTRA zichtbaar in de software van Stratech.

Track & Trace zichtbaar in Stratech-SPS en het ERP

Door in te loggen op de portal van INTTRA was het voor bedrijven al mogelijk om de status van hun container te achterhalen. Door Track & Trace toe te voegen als functionaliteit aan de INTTRA-module van Stratech, wordt straks de status van iedere container direct weergegeven in de software bij elke zending. Door het beschikbaar maken van deze informatie kunnen bedrijven nog beter grip houden over al hun verschepingen.

Een ander groot voordeel is dat Stratech-SPS deze gegevens kan doorzetten naar een ERP-systeem. Met behulp van de Track & Trace gegevens in het ERP-systeem kan bijvoorbeeld uw klantenportaal worden gevoed. Dit helpt bedrijven bij het informeren van hun opdrachtgevers over de actuele status van de containers die voor hen bestemd zijn. Het verbeteren van de informatievoorziening naar uw opdrachtgever leidt tot grotere klanttevredenheid en minder calls naar de logistieke afdeling.

Bill of Lading instructie geïntegreerd met VGM

Maar opgelet, Track & Trace is niet de enige nieuwe functionaliteit die door Stratech wordt toegevoegd aan de INTRA-module. Voor het verschepen van containers over zee bent u verplicht het geverifieerde brutogewicht (VGM) van de beladen container tijdig aan te leveren bij de rederij en terminal.

Het wordt straks ook mogelijk voor bedrijven om het VGM-bericht tegelijk in te dienen met de instructie voor de Bill of Lading. Voorheen moest het VGM-bericht nog apart worden ingediend. Door deze uitbreidingen kunnen bedrijven met Stratech-SPS nog eenvoudiger hun export over zee regelen. 

Meer weten over dit artikel?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw proces of vragen over dit artikel? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#