icon
Logo

Terugblik | Relatiedag Stratech-SPS 2018

Op dinsdag 24 april verzamelden diverse bedrijven, die werken met Stratech-SPS of die interesse hebben om hiermee te gaan werken, zich bij Koppert Biological Systems. Deze multinational in Berkel en Rodenrijs kweekt verschillende soorten insecten en micro-organismen voor de land- en tuinbouw en was dit jaar het podium voor de Relatiedag Stratech-SPS 2018. Zoals altijd stond het delen van kennis en ervaringen centraal. 

In de dagopening nam Martijn van de Waarsenburg, Global Supply Chain Manager, de deelnemers mee in de bijzondere wereld van Koppert. Sinds 1967 kweekt dit bedrijf verschillende soorten insecten, mijten, hommels en micro-organismen voor de land- en tuinbouw. Deze kwetsbare, levende producten exporteren zij naar 90 tot 100 landen wereldwijd. Een inspirerend logistiek proces waar alles draait om snelheid.

De ochtend: Trends in Export en de nieuwe INTTRA-module

Finn van Naamen van evofenedex nam het stokje over van Martijn. Hij deelde met de deelnemers de laatste Trends in Export. Wat doet de Brexit met onze export? En heeft Trump nog invloed op onze export naar de VS? Allemaal vraagstukken die de gemoederen bezighouden. In de ochtend werd ook de nieuwe INTTRA-module voor Stratech-SPS gelanceerd. Naast de Bill of Lading kan nu ook de containerboeking en VGM hiermee worden gedaan. Een interactieve sessie waarbij de deelnemers rechtstreeks vragen konden stellen aan experts van Stratech, INTTRA en een bedrijf die al gebruik maakt van deze nieuwe functionaliteiten.

De middag: Rondleiding, workshops en Stratech Insight

Na de lunch stonden diverse workshops op het programma. Maar ook een fascinerende rondleiding door het Experience Center van Koppert. Deelnemers kregen een uniek kijkje achter de schermen. In de middag liet Koppert tevens zien hoe zij op unieke wijze werken met Stratech-SPS. Zij werken met een handige checklist en statussen. Hierdoor is de voortgang van elke zending exact te volgen. Aansluitend hierop werd de eerste versie van Stratech Insight getoond. Een krachtige BI-tool die waardevolle data uit Stratech-SPS kan omzetten in bruikbare managementinformatie. Alles bij elkaar genomen een gezellige en leerzame dag!

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#