icon
Logo

Terugblik op het Data Driven Compliance Evenement

Na een lange tijd zonder fysieke events, was het woensdag 30 maart eindelijk weer zover. Toen vond in de Euromast op 185 meter hoogte het Data Driven Compliance Evenement plaats. 

Een kennisevent speciaal voor GPA en SPA vergunninghouders georganiseerd door Stratech en Trade Facilitation bv. In dit artikel een korte terugblik op deze inspirerende dag en meer over de nieuw opgerichte DMS Raad & Daad Alliantie.

Sparren met andere GPA en SPA vergunninghouders

Vanuit het hele land kwamen customs, compliance en supply chain professionals naar Rotterdam om zich te laten informeren over de kansen en uitdagingen van het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS). Een bijzondere dag vol inspirerende presentaties, netwerken en kennisdeling waar alle 70 aanwezigen naar uit hebben gekeken.

De dag bestond uit diverse presentaties van onder andere Nederland Distributieland, de Douane, Erasmus University Rotterdam, Stratech en Trade Facilitation bv. Centraal stond het thema: Data Driven Compliance. Een onderwerp wat de komende jaren bij veel GPA en SPA vergunninghouders zal gaan spelen. Onze Supply Chain wordt namelijk steeds meer data gedreven.

Zo zorgt DMS voor meer data-uitwisseling met de Douane. Maar hoe manage je nu al deze informatie, wat zijn vereisten voor een succesvolle compliancy afdeling en hoe zorg je er voor dat jouw data gedreven processen soepel blijven lopen? Op al die vragen gaven onze topsprekers antwoord, elk vanuit hun eigen expertise: IT, juridisch en organisatorisch.

Nieuwe DMS Raad & Daad Alliantie opgericht

Tijdens het Data Driven Compliance Evenement werd ook de DMS Raad & Daad Alliantie opgericht. Een nieuwe alliantie die opkomt voor de belangen van GPA en SPA vergunninghouders met als doel:

  • het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen;
  • zoeken naar oplossingen door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden;
  • behartigen van belangen bij de overgang naar het nieuwe DMS.

De overgang naar het nieuwe DMS brengt voor GPA en SPA vergunninghouders veel uitdagingen met zich mee. Door kennis en ervaringen uit te wisselen aan de hand van casussen kunnen de 23 leden van de alliantie ideeën omzetten naar innovatieve oplossingen en voordeel behalen. Lid van de alliantie zijn gerenommeerde bedrijven zoals Bausch + Lomb Netherlands, B&S, Xerox en ASML.

Meer weten over de nieuwe DMS Raad & Daad Alliantie of lid worden? Neem dan met ons contact op.

Meer weten over dit artikel?

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#