icon
Logo

Succesverhaal: Onze CLIENT-import module werkt boven verwachting

In het kort:

Onlangs heeft Straytest onze module Client-import Fytosanitair succesvol getest in een pilot.

Door gebruikt te maken van dit onderdeel van onze Stratech Shipment software, heeft Straytest de volgende voordelen:

  • structurele kostenverlaging;
  • flinke foutreductie;
  • aanzienlijke efficiencyverbetering;
  • en veel meer overzicht.

De samenwerking tussen Straytest en Stratech

Straytest Import - Export Services is gespecialiseerd in het verzorgen van douaneformaliteiten voor de import en export van groente en fruit. Het bedrijf uit Barendrecht neemt alle logistieke activiteiten van haar klanten uit handen zodat zij hier geen omkijken naar hebben. Efficiency, leverbetrouwbaarheid en snelheid zijn voor Straytest en haar klanten essentieel.

 Om deze doelstelling te behalen werkt Straytest met onze alles-in-één oplossing: Stratech Shipment! In deze software zijn de volgende mogelijkheden gecombineerd:

  • Douaneaangiften;
  • Douane-Entrepot;
  • Kamer van Koophandel
  • Nederlandse Zeehavens;
  • NVWA;
  • Koppeling met jouw bedrijfssysteem.

Hier vind je meer informatie over al deze mogelijkheden

 

CLIENT-import als nieuwe functionaliteit ontwikkelen

Voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit werken wij graag samen met de markt. In dit geval van Straytest een logische keuze om een pilot de draaien voor CLIENT-import Fytosanitair. Straytest had namelijk al langer de ambitie om het proces rondom CLIENT-import te optimaliseren.

De CLIENT-import meldingen werden namelijk nog met andere software gedaan, wat door alle handmatige handelingen erg tijdrovend en foutgevoelig was. Ook ontbrak het overzicht omdat het een losstaande applicatie was.

Naast Straytest was ook de NVWA nauw betrokken bij deze pilot. Door de kennis en expertise van al deze partijen samen te brengen, konden wij een koppeling met CLIENT-import ontwikkelen die beter functioneert dan alles wat nu in de AGF-markt verkrijgbaar is. Ook is er alvast rekening gehouden met alle wijzigingen in CLIENT-import als gevolg van de koppeling met TRACES die de NVWA nu realiseert, lees hier verder. Hierdoor is Straytest direct toekomstproof gemaakt.

Straytest: “De pilot met Stratech verliep boven verwachting”

Kevin van der Linden van Straytest: “De CLIENT-import functionaliteit van Stratech heeft voor ons veel toegevoegde waarde. Het aantal fouten in dit proces is flink gereduceerd, de tijdswinst is aanzienlijk en we hebben nu veel meer overzicht. We besparen al gauw 5 á 10 minuten per aangifte, wat resulteert voor ons in een totale besparing van 1.875 uur per jaar. De pilot is goed verlopen, hoewel er ook wel zaken zijn misgegaan. Maar daar is een pilot ook voor. Door een open communicatie en goede samenwerking heeft dit uiteindelijk geleidt tot nog meer verbeteringen op IT-vlak. Daarmee is de pilot met Stratech voor ons boven verwachting geweest.”

Wij vereenvoudigen import en export

Wil jij jouw import-/exportproces efficiënter inrichten? Meer doen met minder handelingen? Dan bieden wij hiervoor dé oplossing: Stratech Shipment! Hiermee ga je slimmer werken en kosten besparen.

Lees hier verder

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#