icon
Logo

COKZ-exportcertificaten eenvoudig aanvragen met Stratech

Als je zuivelproducten exporteert naar landen buiten de Europese Unie, dan moet je exportcertificaten aanvragen en afgeven. Hiervoor maak je gebruik van het systeem e-CertNL (voorheen CLIENT-Export) van de NVWA. Vaak voer je dan alle gegevens handmatig in op de webportal van e-CertNL. Hierbij verlies je veel kostbare tijd en neemt de kans op fouten toe. Met alle gevolgen van dien.

Tijd besparen en fouten met NVWA exportcertificaten voorkomen

Wil je deze arbeidsintensieve en tijdrovende handelingen voorkomen? Maak dan gebruik van de software van Stratech. Deze heeft een koppeling met het systeem e-CertNL van de NVWA. Dankzij deze system-to-system koppeling voer je het complete proces voor zuivelproducten uit: van aanvragen tot en met het afdrukken van COKZ-exportcertificaten. Zonder dat je nog gegevens in de webportal hoeft in te voeren. 

Stratech software vult alle exportdocumentatie voor je in met de data uit jullie ERP-systeem. Daarbij is met alle ERP-systemen te koppelen. Zo maak je volledig geautomatiseerd de complete documentset voor een zending op met enkele muisklikken en vanuit één scherm. Inclusief het COKZ-exportcertificaat. Niet tikken, maar klikken, dus! Dat scheelt je veel tijd en voorkomt fouten.

Eén systeem voor communicatie met alle partijen

Vanuit de software communiceer je vervolgens met alle instanties in de logistieke keten: Douane, KVK, havenautoriteiten (Portbase) en uiteraard de NVWA. Op het ingebouwde dashboard zie je de actuele status van elke aangifte en aanvraag op basis van prioriteit. Hierdoor houd je grip op het exportproces.

Waarschuwingsmeldingen (alerts) wijzen je proactief op mogelijke risico's. Bijvoorbeeld als het aangevraagde COKZ-exportcertificaat niet wordt afgegeven, of als de Douane een fysieke controle gaat uitvoeren. Je grijpt dus in nog voordat een incident daadwerkelijk plaatsvindt. Jouw organisatie blijft hierdoor compliant en je voorkomt fouten.

Voordelen voor exporteurs van zuivelproducten

Het handmatig en dubbel invoeren van gegevens is met onze software niet meer nodig. Dit zorgt ervoor dat de gegevens op documenten en aangiften altijd consistent zijn. Wat op zijn beurt leidt tot aantoonbare besparingen in het exportproces en minder fouten. En nog belangrijker, je houdt grip op en controle over je exportproces. Onze software gekoppeld aan e-CertNL biedt exporteurs in de zuivelsector de volgende voordelen:  

  • Efficiënte afhandeling van COKZ-exportcertificaten; 
  • Automatische documentopmaak en verwerking;
  • Belangrijke kennis en informatie vastgelegd in de software;
  • Ketenintegratie met diverse instanties (Douane, KVK, Havenautoriteiten, NVWA);
  • Controle en inzicht over alle zendingen en aangiften;
  • Aantoonbaar compliant met de actuele wet- en regelgeving;
  • Tot 250% meer zendingen afhandelen per FTE.
Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#