icon
Logo

COKZ-exportcertificaten met Stratech eenvoudig verwerkt

Bedrijven die zuivelproducten exporteren naar landen buiten de Europese Unie moeten voor het aanvragen en de afgifte van exportcertificaten gebruik maken van het systeem e-CertNL (voorheen CLIENT-Export) van de NVWA. Het invoeren van alle benodigde gegevens op de webportal van e-CertNL gebeurt vaak handmatig, waardoor er veel kostbare tijd verloren gaat bij het verwerken van de orders en de kans op fouten in het exportproces toeneemt.

Exportcertificaten eenvoudig bij de NVWA aanvragen? Dat kan met Stratech-SPS

Om deze arbeidsintensieve en tijdrovende handeling voor bedrijven uit de zuivelsector te elimineren heeft Stratech haar software Stratech-SPS gekoppeld aan het systeem e-CertNL van de NVWA. Dankzij deze system-to-system-koppeling kunnen exporteurs van zuivel en zuivelproducten het complete proces van aanvragen tot en met het afdrukken van COKZ-exportcertificaten ondervangen. 

Zo vult Stratech alle benodigde (export)documentatie op basis van de reeds aanwezige data in het hoofdsysteem van de exporteur. Met behulp van deze informatie wordt volledig geautomatiseerd de complete documentset - waaronder het COKZ-exportcertificaat - voor de zending opgemaakt. Dit scheelt tijd en voorkomt fouten als gevolg van handmatig typewerk. Het resultaat hiervan is dat de volledig documentset per exportzending binnen enkele muisklikken en vanuit één scherm geregeld is!

Eén systeem om digitaal te communiceren met alle partijen en instanties

De exporteur kan vervolgens vanuit Stratech-SPS digitaal communiceren met alle verschillende (overheids)instanties en partijen in de logistieke keten. Denk hierbij aan de Douane, KVK, rederijen, havenautoriteiten, koeriersdiensten en uiteraard de NVWA. Op het ingebouwde dashboard van Stratech-SPS wordt de actuele status van elke zending / aangifte weergegeven op basis van prioriteit. Hierdoor houdt u als exporteur grip en overzicht over het totale zendingenproces.

Met behulp van waarschuwingsmeldingen - zogenaamde alerts - wordt u tevens door de software van Stratech proactief gewezen op mogelijke risico's binnen uw supply chain, bijvoorbeeld wanneer het aangevraagde COKZ-exportcertificaat niet wordt afgegeven of de Douane een fysieke controle gaat uitvoeren. Dit stelt u als exporteur in staat te acteren nog voordat het incident daadwerkelijk heeft plaatsvonden, waardoor u als organisatie compliant blijft met alle wet- en regelgeving.

Voordelen van Stratech-SPS voor exporteurs van zuivelproducten

Door de inzet van Stratech-software wordt het handmatig en/of dubbel invoeren van gegevens overbodig. Dit zorgt ervoor dat de gegevens op de verschillende documenten en aangiften die de zending begeleiden altijd consistent zijn, wat leidt tot aantoonbare besparingen in het logistieke zendingenproces en reductie van fouten. Nog belangrijk, als exporteur houdt u op deze manier grip en controle over uw zendingenproces. Stratech-SPS in combinatie met e-CertNL biedt exporteurs uit de zuivelsector de volgende voordelen: 

  • Efficiëntere afhandeling van COKZ-exportcertificaten; 
  • Automatische documentopmaak en verwerking;
  • Belangrijke kennis en informatie vastgelegd in de software;
  • Ketenintegratie met diverse logistieke partners;
  • Controle en inzicht over alle zendingen en aangiften;
  • Aantoonbaar compliant met de gestelde wet- en regelgeving;
  • Tot 250% meer zendingen afhandelen per FTE.

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw exportproces? Neem dan contact op met Stratech via 088 48 00 333 of stuur een e-mail naar shipment@stratech.nl.

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#