icon
Logo

COKZ-exportcertificaten met Stratech eenvoudig verwerkt

12 februari 2016

Bedrijven die zuivelproducten exporteren naar landen buiten de Europese Unie moeten voor het aanvragen en de afgifte van exportcertificaten gebruik maken van het systeem CLIENT Export (eCertNL) van de NVWA. Het invoeren van de benodigde gegevens in CLIENT gebeurt vaak handmatig, waardoor veelal kostbare tijd verloren gaat en de kans op fouten toeneemt.

Certificaten aanvragen via CLIENT-Export: niet tikken, maar klikken!

Om dit arbeidsintensieve en tijdrovende proces te verbeteren heeft Stratech een koppeling gemaakt tussen haar softwareoplossing Stratech-SPS en CLIENT Export in combinatie met het berichtenboek zuivel. Dankzij deze uitbreiding kunnen bedrijven uit de zuivelsector het proces van aanvragen tot en met het afdrukken van COKZ-exportcertificaten voortaan regelen met slechts enkele muisklikken vanuit één scherm. 

Data uit het ERP/WMS-systeem wordt hergebruikt voor het automatisch en foutloos opmaken van alle (export)documenten die horen bij de zending, waaronder dus nu ook COKZ-exportcertificaten. Het handmatig en/of dubbel invoeren van gegevens wordt hierdoor overbodig. De consistentie van de gegevens op de verschillende documenten is hierdoor gewaarborgd. Dit leidt tot een aantoonbare tijdsbesparing en foutreductie in het logsitieke zendingenproces. 

Controle over alle zendingen en compliant met wet- & regelgeving

De exporteur kan vervolgens vanuit Stratech-SPS alle communicatie digitaal afhandelen met de verschillende instantis en partijen in de logistieke keten. Denk hierbij aan de NVWA, Douane, KVK, banken, rederijen (INTTRA), havenautoriteiten, vervoerders. Op het ingebouwde dashboard in de software wordt de status van alle zendingen en aangiften overzichtelijk weergegeven op basis van prioriteit.

Op basis van deze informatie wordt de exporteur door de software van Stratech proactief geïnformeerd over mogelijke potentiële risico's binnen de Supply Chain, bijvoorbeeld wanneer het aangevraagde COKZ-exportcertificaat wordt afgewezen. Hierdoor heeft de exporteur volledige controle over alle zendingen en blijft hij ten allen tijde compliant met de gestelde wet- & regelgeving.

Ketenintegratie essentieel voor verbeteren van het logistieke proces

Door deze nieuwe functionaliteit in Stratech-SPS wordt het voor exporteurs van zuivelproducten makkelijker om  kosten te reduceren, meer grip te krijgen op hun zendingenproces en bovenal compliant te blijven met wet- & regelgeving. De totaaloplossing van Stratech in combinatie met CLIENT Export biedt exporteurs uit de zuivelsector de volgende voordelen: 

  • Efficiëntere afhandeling van COKZ-exportcertificaten; 
  • Automatische documentopmaak en verwerking;
  • Belangrijke kennis en informatie vastgelegd in de software;
  • Ketenintegratie met diverse logistieke partners;
  • Controle en inzicht over alle zendingen en aangiften;
  • Aantoonbaar compliant met de gestelde wet- en regelgeving;
  • Tot 250% meer zendingen afhandelen per FTE.

Heeft u vragen over dit artikel en/of de mogelijkheden van onze software voor uw organisatie, neemt u dan gerust contact op met Stratech via 053 480 40 80 of door een e-mail te sturen naar info@stratech.nl.

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#