icon
Logo

Stratech Shipment uitgebreid met Portbase (MED) functionaliteit

De software Stratech Shipment zorgt dagelijks bij honderden exporterende bedrijven in Nederland voor snelheid, gemak en overzicht bij het aanvragen van KVK exportdocumenten en indienen van uitvoeraangiften bij de Douane. Daar is nu de functionaliteit voor het verrichten van Portbase Melding Export Documentatie (MED) aan toegevoegd. Lees in dit artikel alles over de voordelen van de nieuwe Portbase-functionaliteit én meer over Stratech Shipment als totaaloplossing voor uw exportproces.

Portbase MED: eenvoudig al uw containers vooraanmelden

Middels de functionaliteit Portbase MED in Stratech Shipment bent u in staat om eenvoudig de voormelding van uw container of rollend materieel te verzorgen voor de havens Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen. In Stratech Shipment kunt u na uw uitvoeraangifte direct een vooraanmelding naar Portbase versturen. Dit werkt snel en overzichtelijk. U hoeft hierdoor nooit meer gegevens handmatig over te typen.

Door dit via Stratech Shipment te doen kunt u eenvoudig bewijzen dat uw goederen binnen 150 dagen de Europese Unie hebben verlaten, waarmee uw uitvoeraangifte is ‘aangezuiverd’. Hiermee voorkomt u veel tijdrovend uitzoekwerk, zoals wanneer u bij de Douane alternatief bewijs dient aan te leveren. Dit alles beperkt het risico op navordering van de btw tot het minimum en maakt uw exportproces compliant!

Dé voordelen van Stratech Shipment voor bedrijven die exporteren

Stratech Shipment is dé innovatieve softwareoplossing voor uw KVK-aanvragen, Douane uitvoeraangiften en het doen van meldingen bij Portbase. Hieronder de grootste voordelen van deze totaaloplossing voor het exportproces voor u op een rijtje:

  • Inzicht en overzicht: KVK, Douane Uitvoer en Portbase MED vanuit één applicatie;
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk: eenvoudig om mee te werken en direct klaar voor gebruik;
  • Foutreductie: controle op inhoud, volledigheid en beperkte handmatige invoer;
  • Geen IT-beheer en –kosten: 100% webbased;
  • Betalen naar gebruik: u betaalt dus nooit te veel en te gebruiken bij elk exportvolume;
  • Tijd- en kostenbesparing: gemakkelijker dan welke andere douaneoplossing ook; aantoonbaar sneller en goedkoper dan wanneer u kiest voor uitbesteden.

Nog meer snelheid, gemak en overzicht voor uw exportproces

Met Portbase MED als nieuwe toevoeging heeft Stratech Shipment zich verder ontwikkeld tot de totaaloplossing voor uw exportproces. Het biedt hiermee nog meer gemak, tijdsbesparing, overzicht en risicobeperking in uw exportproces. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier verder

Meer weten over dit artikel?

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#