icon
Logo

Stratech Shipment uitgebreid met Portbase (MED) functionaliteit

Onze software Stratech Shipment zorgt dagelijks bij honderden exporterende bedrijven in Nederland voor snelheid, gemak en overzicht. Het pakket bevatte al modules voor het aanvragen van KVK exportdocumenten en indienen van uitvoeraangiften bij de Douane. Daar voegen we nu functionaliteit voor Portbase Melding Export Documentatie (MED) aan toe.

In dit artikel lees je alles over de voordelen van de nieuwe Portbase-functionaliteit. En over Stratech Shipment als totaaloplossing voor jullie exportproces.

Eenvoudig containers vooraanmelden met Portbase MED software

Met de functionaliteit Portbase MED in Stratech Shipment doe je eenvoudig je voormelding van jullie containers of rollend materieel. Dit kan voor de havens van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen. Na je uitvoeraangifte verstuur je met Stratech Shipment ook direct een vooraanmelding naar Portbase. Dit werkt snel en overzichtelijk. Je hoeft dus nooit meer gegevens handmatig over te typen in de portal van Portbase. Dit scheelt tijd en verkleint de kans op fouten.

Portbase MED module beperkt het risico op navordering btw

Met Stratech Shipment in combinatie met de Portbase MED module bewijs je nu eenvoudig dat jouw goederen binnen 150 dagen de Europese Unie hebben verlaten. Hiermee is je uitvoeraangifte ‘aangezuiverd’. Dit scheelt veel tijdrovend uitzoekwerk, omdat je geen alternatief bewijs meer bij de Douane hoeft aan te leveren. Dit beperkt het risico op navordering van btw en maakt je exportproces compliant!

Voordelen van Stratech Shipment voor exporteurs

Stratech Shipment is dé innovatieve softwareoplossing voor KVK-aanvragen, Douane uitvoeraangiften en het doen van meldingen bij Portbase. Hieronder de grootste voordelen van deze totaaloplossing voor het exportproces op een rijtje:

  • Inzicht en overzicht: KVK, Douane Uitvoer, NVWA en Portbase MED vanuit één applicatie;
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk: werkt eenvoudig en direct klaar voor gebruik;
  • Minder fouten: automatische controle op inhoud, volledigheid en beperkte handmatige invoer;
  • Geen IT-beheer en –kosten: 100% webbased, dus altijd en overal bereikbaar;
  • Betalen naar gebruik: voor ieder exportvolume, je betaalt nooit te veel;
  • Tijd- en kostenbesparing: aantoonbaar sneller en goedkoper dan uitbesteden.
Meer weten over Stratech Shipment met Portbase?

Met Portbase MED als nieuwe toevoeging heeft Stratech Shipment zich verder ontwikkeld tot de totaaloplossing voor exporteurs. Het biedt hiermee nog meer gemak, tijdsbesparing, overzicht en risicobeperking in jouw exportproces. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#