icon
Logo

Stratech ontwikkelt verder en koppelt ook met Portbase Import

Stratech streeft ernaar om bedrijven vanuit één softwarepakket een oplossing te bieden voor het complete import- en exportproces. Door het recent toevoegen van Portbase ‘Melding Import Documentatie’ als nieuwe functionaliteit binnen de softwareoplossing Stratech-SPS komt dat doel weer een stap dichterbij! In dit artikel meer over deze nieuwe mogelijkheid binnen ons portfolio. 

Oplossing voor het complete importproces: Douane, Portbase & NVWA

Via de software van Stratech kunnen alle (administratieve) handelingen op het gebied van export efficiënt worden geautomatiseerd, waaronder het aanmelden van containers bij Portbase. Stratech maakt hetzelfde nu mogelijk voor containers die u wilt importeren. Door het toevoegen van de service Melding Import Documentatie (MID) van Portbase kan met de software van Stratech het totale importproces worden ondervangen: van het indienen van uw invoeraangifte bij de Douane tot het doen van de melding bij Portbase en de eventuele aanmelding in CLIENT-Import bij de NVWA. 

Stratech maakt het afhandelen van importzendingen makkelijk

Bedrijven die te maken hebben met Portbase MID vullen deze informatie nu vaak nog handmatig in op de website van Portbase. Door de inzet van Stratech kan elk bedrijf dit proces efficiënter organiseren. Via de software Stratech-SPS levert u alle benodigde informatie aan bij de Nederlandse Douane. Op basis van de ingevoerde data voor de vooraanmelding in CLIENT-Import genereert de software van Stratech volledig geautomatiseerd de daaropvolgende invoeraangifte en het bericht naar Portbase. Dit alles zorgt ervoor dat uw complete importproces eenduidig en zo efficiënt mogelijk wordt georganiseerd. Hierdoor bespaart u tijd, geld en voorkomt u onnodige fouten.

Altijd overzicht, grip en controle over al uw zendingen / aangiften

Daarnaast wordt op het ingebouwde dashboard van Stratech de actuele status van elke zending en aangifte op een overzichtelijke wijze weergegeven. Wordt bijvoorbeeld uw invoeraangifte niet door het AGS-systeem van de Douane aanvaard, dan zal de software van Stratech u hierover direct informeren middels een zogenaamde alerts (waarschuwingsmeldingen). Hierdoor kunt u proactief handelen op mogelijke incidenten. Zo houdt u als importeur dus overzicht, grip en controle over alle inkomende goederenstromen. 

Meer weten over dit artikel?

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze koppeling met Portbase MID? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#