icon
Logo

Alliantie Douane Software: wij doen ook mee

24 mei 2013

Nieuw in Douaneland: De Alliantie Douane Software (hierna geschreven als ADS). Deze genootschap bestaat uit Nederlandse ontwikkelaars en leveranciers van douanesoftware. Ook wij zijn hierbij aangesloten.

Volgens Jan Akkermans, vertegenwoordiger van deze nieuwe alliantie, is het doel van deze alliantie "een goede en eenduidige communicatie opzetten naar de Douane om eenduidiger en sneller in te kunnen spelen op ontwikkelingen".

Onderdeel van OBD-IT

Een overleg tussen douanesoftware leveranciers en de Douane bestond al langer. Dat overleg ging vooral over technische zaken. "Dat overleg blijft gewoon bestaand, ADS is erbij gekomen", aldus Jan Akkermans. De Alliantie maakt onderdeel uit van het ODB-IT, het samenwerkingsverband Overleg Douane en Bedrijfsleven. Onder meer EVO en Fenex maken ook deel uit van het samenwerkingsverband. Jan Akkermans geeft aan: "Tien jaar trekken aan partijen heeft zodoende zin gehad. We kunnen nu ook meepraten over strategische onderwerpen. Daarmee heeft IT absoluut aan belang gewonnen, we worden nu zeker gezien als belangrijke schakel tussen im- en exporterende partijen en de Douane."

Een effectieve samenwerking

De nauwere samenwerking blijkt erg nuttig te zijn. Dit blijkt, volgens Jan Akkermans, onder andere uit het volgende voorbeeld. "Bij de opzet van AGS, de vervanger van Sagitta in- en uitvoer, hebben we een voorstel gedaan voor de uitvoering van de systeemconversie. Dat voorstel is overgenomen." Een ander voorbeeld is volgens Jan Akkermans een akkoord over de doorlooptijden bij het realiseren van vanuit Brussel verplichte aanpassingen in de douanesoftware.

Wij vereenvoudigen import en export

Wil jij jouw import-/exportproces efficiënter inrichten? Meer doen met minder handelingen? Dan bieden wij hiervoor dé oplossing: Stratech Shipment! Hiermee ga je slimmer werken en kosten besparen.

Lees hier verder.

Meer weten over dit artikel?

Nieuwsgierig geworden en heb je nog vragen? Leuk! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#