icon
Logo

Stratech koppelt met NVWA e-CertNL voor Fyto Algemeen en Diervoeders

Via e-CertNL - voorheen CLIENT-Export - van de NVWA kunnen exporteurs digitaal hun fytosanitaire en/of veterinaire certificaten aanvragen. Het opmaken van dit exportcertificaat en het monitoren van de status gebeurt bij veel Nederlandse bedrijven nog steeds handmatig. Herken je dit? Je logt in op de website van e-CertNL en voert daar alle noodzakelijke acties uit. Deze werkwijze kost in de praktijk veel tijd en vergroot de kans op fouten in het exportproces. Dat kan anders! We hebben onze softwareoplossing Stratech SPS gekoppeld aan e-CertNL. Hierdoor is het voor exporteurs mogelijk om dit proces volledig te automatiseren. 

E-CertNL exportcertificaten automatisch aanvragen bij de NVWA

Wij hebben onze softwareoplossing Stratech SPS gekoppeld aan e-CertNL. Het proces van aanvragen en goedkeuren verschilt per productgroep. Stratech bood al een oplossing voor de productgroepen Zuivel, Zaaizaden en Aardappels-Groente-Fruit (AGF). Onlangs zijn daar de productgroepen Diervoeders en Fytosanitair (Fyto) Algemeen bijgekomen. 

Bevat jullie ERP-systeem voldoende gegevens en laat het proces voor goedkeuring het toe? Dan vraag je je exportcertificaten zelfs aan zonder dat je hier zelf nog iets aan hoeft te doen. Volledig automatisch dus! Het gebruik van deze system-to-system koppeling reduceert de kans op fouten. En het vermindert ook nog eens drastisch de hoeveelheid werk per zending.

 

Zo werkt de koppeling met e-CertNL

Door de koppeling met e-CertNL zet onze software de gegevens direct klaar in het systeem van de NVWA. De stappen in de aanvraag die automatisch kunnen worden gedaan richten we in de software in op basis van productsoort en land van bestemming. De software zet vervolgens alle vervolgberichten automatisch klaar en verzendt ze. Hierdoor reduceer je de tijd van tientallen minuten per aanvraag tot vrijwel nul. En dat scheelt!

Twee varianten van de koppeling

De koppeling met e-CertNL is in twee varianten verkrijgbaar; een Standaard en Enterprise variant. De Standaard voorziet in het indienen en wijzigen van de initiële aanvraag. De daadwerkelijke afhandeling van het fytosanitaire of veterinaire exportcertificaat gebeurt vervolgens in e-CertNL. De Enterprise variant automatiseert ook de afhandeling volledig. Je hoeft dan dus nooit meer in te loggen in e-CertNL.

Fytosanitaire en veterinaire producten in één zending

Je kunt vanuit één zending zowel een fytosanitair certificaat als een veterinair certificaat aanvragen. In overleg met jou bepalen we welke artikelen op het fytosanitaire certificaat moeten komen, welke op het veterinaire certificaat en welke non-food zijn. Heb je meerdere soorten exportcertificaten voor een zending nodig? Dan is dit voor jou een ideale oplossing.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de optimalisatiemogelijkheden voor jouw proces? Neem dan contact op één van onze specialisten.

Neem contact op

Meer over Stratech-SPS

Het correct verwerken van import- / exportzendingen is een complex proces. Met Stratech-SPS kun je eenvoudig en snel alle zendingen opmaken en digitaal afhandelen vanuit één geïntegreerde totaaloplossing. Met onze software en kennis maken wij jouw werk makkelijker!

Lees hier verder
#