icon
Logo

100% automatische verwerking Portbase en e-Balie met Stratech

16 juni 2017

Port Community Systems, zoals Portbase en e-Balie (ACPS) zijn tegenwoordig een onmisbare schakel binnen het logistieke zendingenproces. Door deze systemen in de Belgische en Nederlandse haven kan informatie over de zending veilig en efficiënt worden uitgewisseld. Vanaf heden kunnen bedrijven die werken met Stratech-SPS hun containers volledig geautomatiseerd aanmelden bij Portbase en e-Balie. 

Software van Stratech gekoppeld aan Portbase en e-Balie

Systemen als Portbase en e-Balie zorgen ervoor dat de afhandeling van de container optimaal kan verlopen. Containerterminals eisen daarom vaker dat douanedocumenten voor aankomst, doorvoer en vertrek elektronisch worden gemeld. Voor Maasvlakte II is het gebruik van Portbase sinds 2014 zelfs verplicht.

Stratech heeft haar software reeds gekoppeld aan de systemen van Portbase en e-Balie (ACPS). Hierdoor kunnen aangevers eenvoudig met één druk op de knop, nadat zij van de Douane de toestemming tot vertrek hebben gekregen, hun container vooraanmelden bij de Belgische of Nederlandse havenautoriteiten.

Door deze functionaliteit is handmatig inloggen via de webservice en overtypen van informatie overbodig. Dit heeft als voordeel dat de aangever in de software van Stratech zelf de bevestiging van uitgaan (Confirmation of Exit) ontvangt, wanneer de goederen de EU hebben verlaten. Daarmee is de aangifte aangezuiverd en klopt de btw-administratie.

Meldingen naar Portbase en e-Balie, nu volledig geautomatiseerd

Om de afhandeling van containers verder te optimaliseren en aangevers nog meer te ontlasten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, heeft Stratech haar koppeling met Portbase en e-Balie uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Vanaf heden kan het aanmelden van containers bij Portbase en e-Balie volledig geautomatiseerd gebeuren, dus zonder tussenkomst van een medewerker.

Wanneer bijvoorbeeld het kantoor van uitgang Rotterdam is, dan zal de software van Stratech automatisch een melding doen richting Portbase - na ontvangst van het MRN van de Douane. Deze nieuwe functionaliteit werkt zowel voor de douanestromen AGS Uitvoer als Transit Vertrek.

Wilt u meer weten over deze nieuwe functionaliteit of over mogelijkheden van onze software, neem dan contact op met Stratech via 053 - 480 40 80 of door een e-mail te sturen naar info@stratech.nl.

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#