icon
Logo

Stratech Insight: van tekentafel tot succesvol pilotproject

Organisaties zoeken continu naar mogelijkheden waarmee zij processen kunnen verbeteren. Logisch, want relatief kleine aanpassingen in het import- /exportproces leiden soms al tot grote resultaten. Denk aan kortere doorlooptijden, verhogen van de productiviteit per medewerker of lagere kosten per zending. Voor het maken van goede beslissingen is het belangrijk dat u beschikt over actuele en betrouwbare data.

Nieuwe innovatie in aantocht: Stratech Insight

Om hiervoor een oplossing te bieden is Stratech vorig jaar gestart met een nieuwe innovatie: Stratech Insight. Met deze gebruiksvriendelijke BI-tool kunnen bedrijven op eenvoudige wijze alle aanwezige data in de software Stratech-SPS analyseren. De dynamische dashboards van Stratech Insight, waarin data visueel wordt weergegeven, helpen bedrijven bij het inzichtelijk maken van hun logistieke proces en het signaleren van verbanden / trends daarbinnen. Deze informatie kan vervolgens als basis dienen voor beslissingen die leiden tot aantoonbare verbeteringen. Zo hebben bedrijven met Stratech Insight direct inzicht in:

  • Het totaal aantal zendingen op jaar-, maand- en weekniveau;
  • Het totaal aantal (export)documenten op jaarniveau per bestemming en per klant;
  • De vergelijking tussen twee jaren op zending- en documentniveau en de bijbehorende afwijkingen;
  • De verschillende bestemmingen over de hele wereld op basis van Incoterms en vervoerswijzen;
  • Inzicht in de diverse aangiftestromen.
  • Complexiteit van zendingen zoals de uitzonderingen op klantniveau, de kwaliteit van de documenten en aangiften (first time right), doorlooptijden en de kosten per zending. 

Pilotklanten enthousiast over de mogelijkheden

Om Stratech Insight zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van het bedrijfsleven, is Stratech na de ontwikkeling van alle dashboards gestart met een pilot. In deze fase konden enkele bedrijven, gedurende een periode van een paar maanden, aan de slag met de nieuwe BI-tool van Stratech. Aan het einde van de pilot kwamen alle bedrijven bij elkaar. Tijdens deze plenaire sessie hebben zij hun eerste ervaringen met Stratech Insight gedeeld en aanbevelingen gegeven voor de verdere (door)ontwikkeling. Ondanks dat Stratech Insight nog niet helemaal af is, waren de bedrijven die deelnamen aan de pilot zeer enthousiast over de mogelijkheden en de toegevoegde waarde van deze nieuwe oplossing.

Doorontwikkeling dashboards

Na deze succesvolle pilotfase is Stratech momenteel druk bezig met het verwerken van alle feedback in de dashboards. Zodra dit is gebeurd zal de pilot een vervolg krijgen. Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Stratech Insight. Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de logistieke sector en alle innovaties bij Stratech? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief!

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u meer informatie over Stratech Insight? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#