icon
Logo

Stratech en INTTRA | Export over zee nu nog makkelijker!

Onlangs hebben Stratech en INTTRA hun samenwerking geïntensiveerd. Hierdoor wordt communiceren met rederijen voor productie- en handelsbedrijven een stuk eenvoudiger. Het Twentse softwarebedrijf, dat is gespecialiseerd in het ondersteunen van het import- en exportproces, had al geruime tijd vanuit haar softwareoplossing Stratech-SPS een koppeling met het INTTRA-platform voor het efficiënt afhandelen van de  Bill of Lading instructie. 

Hieraan is nu de mogelijkheid voor het elektronisch boeken van containers en het doorsturen van het geverifieerde brutogewicht (VGM) toegevoegd. Met deze uitbreiding voorzien beide partijen in een belangrijke behoefte van exporteurs, namelijk verdergaande digitalisering in de supply chain.

De INTTRA-oplossing van Stratech, hoe werkt het?

De software van Stratech haalt aanwezige data uit een ERP/WMS-systeem en verrijkt deze informatie met de specifieke business logica van de exporteur. Via de koppeling met INTTRA worden vervolgens alle benodigde gegevens digitaal verzonden naar de juiste rederij. Alles zonder handmatig typwerk. Dit zorgt ervoor dat de communicatie rondom zeevracht efficiënter en foutloos kan verlopen. Tegelijkertijd kunnen productie- en handelsbedrijven flinke besparingen op hun rederijkosten realiseren. Kiezen zij voor INTTRA? Dan betaalt de exporteur namelijk minder geld per container boeking en Bill of Lading aan de rederij. Ook wordt door deze uitbreiding het inschakelen van een forwarder voor deze exportactiviteiten overbodig.

Efficiëntere communicatie met alle rederijen via INTTRA

INTTRA is hét digitale platform waarmee exporteurs en forwarders eenvoudig kunnen communiceren met ruim 60 verschillende rederijen. Gezamenlijk verzorgen deze rederijen circa 80 procent van alle wereldwijde scheepvaart. Aangezien meer dan 90 procent van de productie- en handelsbedrijven met meer dan één rederij samenwerken, biedt de nieuwe INTTRA-module van Stratech-SPS voor hen veel toegevoegde waarde. Het resulteert in één uniforme werkwijze voor alle rederijen en verschepingen.

  • “Our partnership with Stratech is another step in INTTRA’s goal of digitalizing the shipping process as a way to increase efficiency and decrease costs." – Gabriela Albreht, Strategic Alliance Manager, INTTRA

Eén oplossing voor uw complete zendingenproces

Stratech biedt één geïntegreerde oplossing voor het efficiënt automatiseren van het complete import- en exportproces. Met dit systeem worden automatisch alle documenten en aangiften opgemaakt die horen bij de zending. Deze kan men vervolgens direct digitaal communiceren naar alle betrokken partijen / instanties in de logistieke keten. Naast INTTRA zijn dat de Douane, KvK, NVWA, koeriersdiensten, havens en banken.

  •  “Door onze intensievere samenwerking met INTTRA zijn we in staat om exporterende bedrijven nog meer efficiency te bieden”  - John Schutten, Product Manager, Stratech
Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#