icon
Logo

Stratech koppeling met CLIENT-Import (NVWA)

Met de software van Stratech was het al mogelijk om invoeraangiften op te maken en in te dienen bij de Douane. Daar is nu een naadloze koppeling met CLIENT-Import bij gekomen. Hiermee dien je aanvragen snel en foutloos in bij de NVWA voor de import van fytosanitaire producten. In dit artikel lees je alles over de CLIENT-Import koppeling met Stratech.

NVWA verplichtingen rondom import levensmiddelen

Importeer je levensmiddelen – bijvoorbeeld groente en fruit – uit landen buiten de EU, dan heb je te maken met veel verplichtingen en administratieve handelingen. Denk aan vergunningen, de benodigde invoeraangifte en eventuele preferentiële oorsprongscertificaten. En je moet altijd een aanvraag doen bij de NVWA in het systeem CLIENT-Import. Dat is tijdrovend en foutgevoelig. Je voert namelijk veel gegevens handmatig in.

Succesvolle pilot

Importeer je levensmiddelen, dan is de factor tijd – en vooral het reduceren ervan – altijd één van je belangrijkste speerpunten. Want oponthoud bij het kantoor van ingang leidt tot vervelende situaties. Niet zo gek dus dat Straytest, een toonaangevende importeur van groente en fruit, ons heeft gevraagd om zijn factor tijd verder te helpen reduceren. Lees hier het verslag van de succesvolle pilot.

Minder applicaties door CLIENT-Import koppeling

Stratech wilde een bijdrage leveren aan het doel van alle importeurs van levensmiddelen in Nederland. Daarom hebben we een directe koppeling ontwikkeld met het systeem CLIENT-Import (fytosanitair) van de NVWA. Hierdoor heb je minder losse applicaties en portals nodig voor je dagelijkse werkzaamheden. Dat biedt overzicht. En je bespaart tijd op alle administratieve verplichtingen die horen bij import.

Data uit CLIENT-Import hergebruiken voor invoeraangiften Douane

Voor de import van fytosanitaire producten moet je in het systeem van de NVWA grotendeels dezelfde informatie invullen als bij de Douane. Beide partijen willen weten: Wat wordt er geïmporteerd? Waar komen de producten vandaan? Wat zijn de hoeveelheden en gewichten? Voldoen de geïmporteerde producten aan alle VGEM-eisen (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Milieu)? Logisch dus voor die partijen, maar dubbel werk voor jou als importeur.

In onze software hergebruiken we data slim. Hierdoor verloopt de complete administratieve afhandeling van jouw importzending een stuk efficiënter. Zo stel je bijvoorbeeld een invoeraangifte voor de Douane automatisch op met de gegevens die zijn gebruikt voor de aanvraag bij de NVWA. Daarnaast wordt bescheidinformatie die de NVWA terugstuurt direct verwerkt in je invoeraangifte. Met onze software bewaak je daardoor overzichtelijk de voortgang van elke aangifte en zending. 

Dreigt er een incident, dan word je door de software van Stratech gelijk geïnformeerd. Je kunt dan proactief actie ondernemen. Dit voorkomt vervelende situaties in je importproces. Je ervaart maximaal gebruiksgemak, minder typwerk en een forse reductie van tijd en kosten.

Meer weten over de CLIENT-Import koppeling?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van onze software voor jouw importproces? Neem dan contact op met onze specialisten.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#