icon
Logo

Melding Export Documentatie uitgebreid door Portbase

20 juli 2017

Vanaf heden kunt u als verlader eenvoudig zien wie voor u de Melding Export Documentatie (MED) heeft ingediend bij Portbase (mocht u dat niet zelf doen). Dit helpt vertragingen in het logistieke proces te beperken. In dit artikel leest u meer over deze extra mogelijkheid binnen het Port Community Systeem van Portbase. 

Continue verbeteringen aan de services van Portbase

Portbase is een non-profit organisatie en houdt zich bezig met het vereenvoudigen van de informatie-uitwisseling tussen bedrijven en overheden in de Nederlandse havens. De services van Portbase raken alle facetten van de havenlogistiek. Om de logistieke processen op en/of rondom de Nederlandse havens eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen voert Portbase regelmatig verbeteringen door op haar bestaande services.

Via de service Melding Export Documentatie van Portbase kunnen bedrijven eenvoudig elektronisch hun douanedocumenten melden bij de containerterminals. In de praktijk komt het regelmatig voor dat een derde partij (bijvoorbeeld expediteur) voor een verlader de Melding Export Documentatie verzorgt. Indien hierin een wijziging nodig is, moet dit gebeuren door dezelfde partij.

Portbase toont wie uw Melding Export Documentatie heeft gedaan

Tot nu toe was het voor de verlader niet altijd duidelijk welke partij nu de melding had ingeschoten. In samenspraak met de terminals en de branchevereniging FENEX toont Portbase voortaan via de webschermen van de service Track & Tracé de naam van de meldende organisatie aan de verlader. 

Door deze uitbreiding kunnen verladers snel achterhalen welke partij de melding voor hun heeft ingeschoten en de gewenste aanpassing laten doorvoeren. Opvragen van de organisatienaam is mogelijk door in Track & Tracé Export het documentnummer of de combinatie van container- en boekingsnummer op te geven. 

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#