icon
Logo

Opfriscursus Douanezaken

Jaarlijks wijzigt er veel op het gebied van Douane wet- en regelgeving. Van u als economisch marktdeelnemer verwacht de Douane dat u uw kennis en kunde betreffende douanezaken op peil te houdt. 

Onze ‘Opfriscursus Douanezaken’ is hier, speciaal voor u als Stratech Shipment gebruiker, uitermate geschikt voor. 

Online Training -

In een dagdeel wordt uw kennis door onze specialisten getoetst en weer verrijkt met de actualiteit en wordt u bijgepraat over belangrijke wijzigingen, zoals de gevolgen van de Brexit en de overgang naar het nieuwe Douane Management Systeem (DMS). Na afloop is uw douanekennis weer volledig up-to-date. 

Inhoud van deze training

Algemene ontwikkelingen bij de Douane 
Vanuit de releasekalender van Douane praten wij u bij over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toezicht, vergunningen en aangiften en de mogelijke gevolgen hiervan voor u. Op korte termijn de gevolgen van de Brexit en de overgang naar DMS. Tevens wijzen we u hier op algemene douanezaken, bijvoorbeeld: een gewijzigde douanesite, nieuwe noodprocedure of aanpassingen in het Douane Tarief Voorziening (DTV).

Europa, handelsverdragen en actuele wet- en regelgeving
Welke handelsverdragen zijn actief, zitten in de afrondende fase of komen er in de toekomst aan. Een toelichting op de gevolgen van de Brexit, gewijzigde dual-use wet- en regelgeving en andere actuele zaken komen aan bod. Tevens een aantal tips waar u deze actuele informatie ook zelf kunt vinden.

Praktische tips en toelichting ondersteund met Stratech Shipment
Een ander belangrijk aspect is de inbreng van (eigen) praktijk cases. Hoe zat het ook alweer met een juiste indeling en goederencode? Hoe gebruik en lees ik het gebruikstarief van Douane? Wat zijn veelvoorkomende fouten en hoe kan ik die voorkomen? Praktische tips worden door de trainer toegelicht en ondersteund aan de hand van voorbeeld aangiften met Stratech Shipment, waardoor ook het werken met Stratech Shipment voor u nog makkelijker wordt.

Heeft u specifieke vragen? Er is na de training voldoende tijd om deze te stellen!

Praktische informatie

Voor de Opfriscursus Douanezaken betaalt u eenmalig € 128,00 per persoon. Om uw gezondheid en die van onze medewerkers te waarborgen verzorgen wij deze training uitsluitend online.

Onze trainingskalender

De Opfriscursus Douanezaken wordt gegeven op verschillende data. Deze online training duurt van 09:30 uur tot 11:30 uur. Ga voor een volledig overzicht met alle data waarop u de Opfriscursus Douanezaken kunt volgen naar onze inschrijfpagina. U kunt zich uiterlijk tot 10 dagen voor de startdatum van de training inschrijven.

Inschrijven voor deze training

Klik op de onderstaande button voor een overzicht met alle data waarop deze training wordt gegeven én om u direct in te schrijven!

Nu inschrijven