icon
Logo

One Year To Brexit, de klok tikt door voor exporteurs!

Nog maar één jaar te gaan. Die boodschap èn waarschuwing hebben minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelings-samenwerking), VNO-NCW voorman Hans de Boer en Anton Valk van the Netherlands British Chamber of Commerce (NBCC) eind maart 2018 gegeven aan meer dan 400 ondernemers. Om ondernemers de helpende hand te bieden bij deze voorbereidingen lanceerde de minister de Brexit Impact Scan.

De Brexit Impact Scan is te vinden op het Brexitloket (www.brexitloket.nl) van de Rijksoverheid. 'Ondernemers kunnen met deze tool op een eenvoudige en laagdrempelige manier de mogelijke gevolgen van de Brexit voor hun bedrijf in kaart brengen. Zo zien ze snel waar de risico’s zitten voor hun onderneming, maar zeker ook waar de kansen liggen,' aldus de minister. Wanneer mkb’ers, die al actief zijn op de markt in het Verenigd Koninkrijk, meer advies willen kunnen ze gebruiken van zogenoemde Brexit-vouchers die thans ter beschikking worden gesteld. Hiermee kunnen deze bedrijven bij een deskundige advies inwinnen over alternatieve markten en de gevolgen van de Brexit voor hun onderneming op het terrein van logistiek of het vrij verkeer van werknemers, goederen en diensten

Hulp bij Brexit voor de Nederlandse ondernemer

"De gevaren van een harde Brexit zijn absoluut nog niet geweken. Maar met deze nieuwe tools die we samen hebben ontwikkeld en met de website HulpBijBrexit (www.hulpbijbrexit.nl) is er nu geen enkel excuus om niet te starten met je voorbereiding. Om te zorgen dat we iedereen bereiken gaan we de komende maanden ook nog het land in. Samen met de Rijksoverheid, de banken en Evofenedex organiseren we onder de noemer 'Hulp bij Brexit on Tour' vijf regionale bijeenkomsten voor ondernemers, verspreid over het land.", aldus VNO-NCW voorman Hans de Boer.

Bron: SDU uitgevers

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#