icon
Logo

Nieuwe regelgeving voor voedselexport naar China

Vanaf 1 januari 2022 moeten alle overzeese bedrijven die voedsel produceren, verwerken of opslaan officieel geregistreerd zijn bij de General Administration of Customs in China (GACC) om voedselproducten naar China te kunnen exporteren. Deze registratieplicht heeft gevolgen voor producenten van voedsel en pak-, koel- en vrieshuizen die naar China exporteren. 

Registratieplicht voor voedselproducenten die naar China exporteren

In de huidige situatie geldt de registratieplicht alleen voor producenten van risicovolle voedingsmiddelen zoals vlees, vis en zuigelingenvoeding. De uitbreiding van de registratieverplichting is aangekondigd in de nieuwe ‘Regulations of the People’s Republic of China on the Registration of Overseas Producers of Imported Food’, die vanaf 1 januari 2022 van kracht wordt. 

Volgens de nieuwe regelgeving zijn zelfs producenten van voedsel met een laag risico onderworpen aan de registratie bij GAC. Exporteurs kunnen zich vanaf 1 november 2021 registeren. Deze verplichting geldt voor producenten en pak-, koel- en vrieshuizen. Elk bedrijf dient zich te registreren voordat er naar China kan worden geëxporteerd. Meer weten? Lees dan dit bericht van het Ministerie van Landbouw. 

Registratienummer straks verplicht op binnen- en buitenverpakking

Vanaf 1 januari 2022 gaan er ook nieuwe regels gelden met betrekking tot de labeling van voedselproducten. De belangrijkste wijziging is dat het registratienummer van uw bedrijf zowel op de binnen- als buitenverpakking komt te staan. Heeft u vragen? Mail dan naar pek-lnv@minbuza.nl.

Meer weten over dit artikel?

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#