icon
Logo

Nieuwe dienst! - Periodieke check-up voor exporteurs

Hoewel het exportproces van bedrijven continu verandert, wordt de software die dit proces ondersteunt vaak onvoldoende afgestemd op deze veranderingen. De verschillen die vervolgens ontstaan tussen IT en de operatie leiden op hun beurt weer tot verlies van tijd en fouten in de orderverwerking. Om dit effect tegen te gaan introduceert Stratech de periodieke check-up voor exporteurs. Een nieuwe dienst waarmee een optimaal functionerend proces kan worden gerealiseerd.

Veranderingen leiden tot fouten en inefficiency

Verandering is in de wereldhandel een constante factor. Onder invloed van bijvoorbeeld Brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China verandert het exportproces continue. Daarnaast is er krapte op de arbeidsmarkt. Er stroomt veel personeel door of uit bij bedrijven. Hierdoor verdwijnt er kennis.

Stratech ziet in de praktijk dat de software, die het exportproces ondersteund, onvoldoende deze bewegingen volgt. Er is bij veel bedrijven onvoldoende aandacht voor het aanpassen van de software en het bijscholen van (nieuwe) gebruikers. Dit is zeker geen onwil, maar het schiet er wel vaak bij in. Want orders moeten snel de deur uit, omdat klanten op de goederen zitten te wachten. Dit leidt vaak tot een toename van fouten en tijdsverlies in het exportproces, voorbeelden zijn:

  • Onvolledige downloadbestanden uit het ERP-systeem, waardoor medewerkers gegevens op de aangifte / (export)document handmatig aanvullen;
  • Ontbreken van de juiste documentselectie voor nieuwe afzetgebieden, waardoor medewerkers de benodigde documenten en aangiften voor de zending handmatig bij elkaar zoeken;
  • Medewerkers teruggrijpen naar bijvoorbeeld MS Word / Excel als workarround voor handelingen die dagelijks voorkomen door een gebrek aan kennis.

Optimaal exportproces door periodieke check-up van Stratech

Stratech biedt haar klanten – bedrijven die werken met de software Stratech-SPS - daarom een periodieke check-up van het exportproces aan. Deze nieuwe dienst is integraal onderdeel van het abonnement bij Stratech, die al bestaat uit: het gebruik van de software, de service en nieuwe releases.

Bij de check-up brengt een consultant van Stratech periodiek op locatie bij de klant alle veranderingen van het exportproces in kaart. Deze veranderingen worden tegen de actuele inrichting van de software aangehouden. De klant ontvangt vervolgens advies over welke best-practices in de software het proces het beste kunnen ondersteunen. Daarnaast adviseert Stratech waar bedrijven het proces of de software kunnen aanpassen en/of personeel moet worden bijgeschoold om het gewenste resultaat te bereiken, namelijk een optimaal functionerend proces.

De check-up van het exportproces resulteert in een aantal aanbevelingen en ‘tips and tricks’ in het gebruik van de software. Deze krijgt de exporteur overzichtelijk aangereikt en worden mondeling toegelicht. Op basis van het uitgebrachte advies kan de klant zelf bepalen welke aanpassingen hij/zij wenst door te voeren.

Het is een kwestie van doen!

Software en processen op elkaar afstemmen is gewoon een kwestie van doen! Daarom biedt Stratech de periodieke check-up aan als abonnement voor bedrijven met Stratech-SPS. Zo hebben bedrijven er geen omkijken naar. De consultant van Stratech meldt zich gewoon wanneer het weer tijd is voor de check-up. Het voordeel voor exporteurs is dat de software, de mensen die ermee werken en het proces optimaal op elkaar afgestemd blijven. Bedrijven houden hierdoor continu een efficiënt en foutloos exportproces.

Meer weten over dit artikel?

Benieuwd naar de voordelen van de periodieke check-up voor uw organisatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#