icon
Logo

Meldingen voor proviandering na 1 oktober 2017 verplicht digitaal

16 maart 2017

Wilt u proviand of bunker aan boord van een zeeschip brengen? Dan moet u eerst de Douane informeren. Deze meldingen van voorgenomen proviandleveringen moeten vanaf zondag 1 oktober 2017 verplicht bij de Douane worden aangeleverd via het Maritiem Single Window. Dit geldt voor proviandeurs en scheepsleveranciers.

Berichtenverkeer proviand digitaal via Maritiem Single Window

Diverse bedrijven in Nederland zorgen voor de boordprovisie van zeeschepen. Om dit in goede orde te laten verlopen dient bij de Douane uiterlijk twee uur voor aflevering van de goederen aan boord van het schip een melding boordprovisie te worden gedaan. Hiervoor maken bedrijven gebruik van het Meldingsformulier proviand / bunkers.

Het aanleveren het ingevulde formulier bij de Douane door proviandeurs en scheepsleveranciers gebeurt nu nog op papier of via e-mail. Vanaf maandag 1 mei 2017 kan het bedrijfsleven deze meldingen aan de Douane van voorgenomen proviandleveringen digitaal doen via het Maritiem Single Window. In deze 'melding proviand' wordt verwezen naar de betrokken wederuitvoer- en vervoersaangiften.

Software voor melding proviand nodig? Stratech kan u helpen. 

Om het bedrijfsleven voldoende voorbereidingstijd te geven wordt het elektronisch berichtenverkeer voor proviand en bunkers pas verplicht vanaf zondag 1 oktober 2017. De huidige veelgebruikte meldwijze van het sturen van een e-mail met bijlage naar de Douane blijft na deze datum achter de hand als noodprocedure.

Stratech zal binnen haar softwareoplossing Stratech-SPS de mogelijkheid creëren voor het elektronisch afhandelen van de meldingen voor proviandleveringen. Wilt u meer weten over deze verplichting en/of benieuwd naar de mogelijkheden van onze software? Neem dan contact op met Stratech

Meer weten over dit artikel?

Heeft u vragen aanleiding van dit artikel, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#