icon
Logo

Kennisevent | Van GPA en SPA naar DMS

Op dinsdag 24 september 2019 organiseert Stratech – in samenwerking met de Douane, Evofenedex, Beurtvaartadres en Trade Facilitation BV – een voorlichtingsbijeenkomst voor alle aangevers die nu gebruik maken van maandaangiften (GPA of SPA). 

Hieronder vindt u meer informatie meer over dit evenement. Uiteraard hopen wij u daar te mogen verwelkomen. 

Aanleiding voor deze bijeenkomst

AGS is het systeem waarmee de Douane in Nederland alle opslag-, invoer- en uitvoeraangiften verwerkt. Echter maken grote importeurs met een douane-entrepot voor hun aangiften nog steeds gebruik van separate oplossingen: de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) of de Schriftelijke Periodieke Aangifte (SPA). Maar dat gaat veranderen! Achter de schermen werkt de Douane hard aan een grote update voor AGS. Deze update is nodig ter voorbereiding op de laatste fase van de implementatiestrategie van AGS, ook wel bekend onder de naam AGS4. Dit betreft de vervanging van de huidige oplossingen voor de maandaangifte (GPA en SPA).

Na deze update krijgt AGS ook een nieuwe naam, te weten: Douaneaangiften Management Systeem (afgekort met DMS). GPA/SPA-vergunninghouders dienen zich voor te bereiden op deze douanewijziging. Zij dienen namelijk uiterlijk vrijdag 1 juli 2022 volledig gebruik te maken van DMS. Om aangevers te informeren over alle wijzigingen en te helpen bij het treffen van de juiste voorbereidingen, organiseert Stratech – in samenwerking met de Douane, Evofenedex, Beurtvaartadres en Trade Facilitation BV – deze voorlichtingsbijeenkomst. 

Alles wat u moet weten over dit kennisevent

Op de website van Evofenedex vindt u alle informatie over deze voorlichtingsbijeenkomst. Hier kunt u zich tevens direct inschrijven. Deelname is gratis! Bent u er, net als Stratech, ook bij? Graag zien wij u op dinsdag 24 september 2019 in Veenendaal!

Praktische informatie

Datum: dinsdag 24 september 2019
Tijd: 13:30 - 17:15 uur (excl. ontvangst)
Kosten: Gratis
Locatie: Van der Valk Hotel Veenendaal
Inschrijven: Niet langer mogelijk

 

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#