icon
Logo

Haalt u het beste uit uw software?

Bij het stellen van deze vraag krijgen wij veelal het antwoord: “Eeuh… dat weet ik eigenlijk niet”. Om het beste uit uw software te halen adviseren wij een continue afstemming tussen processen, software en medewerkers. In dit artikel onze tips waardoor u ook meer kunt halen uit de software die u gebruikt voor uw organisatie.

Uw organisatie verandert… en uw software dan?

Bij implementatieprojecten worden software, processen en medewerkers optimaal op elkaar afgestemd. Daar wordt veel tijd en geld aan besteed. En dan… is het klaar. Was dat maar waar! In de praktijk veranderen bedrijfsprocessen en personeel continu. Daarbij wordt veelal niet meer de vertaalslag gemaakt naar de belangrijke ondersteunende functie die software heeft. Dit leidt vervolgens tot inefficiënte workarounds, onnodige fouten en ontevreden klanten en medewerkers.

De nieuwste versie

Softwareleveranciers brengen regelmatig releases uit met nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Om hiervan te profiteren moet u deze nieuwe versie en nieuwe functionaliteit natuurlijk wel gebruiken. Vaak gebeurt dat te laat of zelfs helemaal niet. De reden hiervoor is dat bedrijven zich onvoldoende verdiepen in de nieuwe mogelijkheden. I.g.v. on-premise software zijn sommigen huiverig voor verstoringen in het operationele proces. Daardoor installeren ze de updates niet. Een gemiste kans!

Houd kennis up-to-date

Personeel komt en personeel gaat. Als mensen gaan nemen ze kennis mee. Kennis over processen en over de software. Als er nieuwe medewerkers komen, dan is er vaak onvoldoende tijd om hen goed te instrueren over alle mogelijkheden die software biedt. Het primaire proces moet namelijk door. Ook medewerkers die al jaren met software werken, gebruiken vaak maar een beperkt deel van alle functionaliteit. Daardoor blijven veel mogelijkheden onbenut.

Tips!

Zorg voor continue afstemming tussen processen, software en gebruikers door:

  1. Samenwerken: Vraag uw softwareleverancier en eigen medewerkers om proactief met u mee te denken. Signaleer en analyseer samen de veranderingen in uw proces. Vraag advies over de wijze waarop software hier invulling aan kan geven.
  2. Aanpassen van processen: Wees bereid om bedrijfsprocessen te veranderen als dit in combinatie met de software leidt tot de beste oplossing.
  3. De laatste versie: Zorg ervoor dat u altijd de laatste versie van de software in gebruik heeft. Hierdoor maakt u altijd gebruik van de nieuwste functionaliteit. Test updates voor uw specifieke proces alvorens u deze in gebruik neemt. Dit voorkomt verstoringen in het primaire proces.
  4. Onderhouden van kennis: Leidt nieuwe én bestaande medewerkers goed op in het gebruik van de software. 
  5. Tijd: Reserveer voor het bovenstaande tijd. Dat verdient zich terug.

Stratech is al 30 jaar dé kennispartner voor exporterende en importerende bedrijven. Met onze kennis en innovatieve software maken wij u succesvoller. 

Meer weten over dit artikel?

Nieuwsgierig naar de optimalisatiemogelijkheden voor uw proces? Neem dan contact op onze specialisten.

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#