icon
Logo

Europese Commissie lanceert nieuwe handelsportal Access2Markets

De Europese Commissie (EC) heeft de nieuwe handelsportal Access2Markets gelanceerd. Dit platform maakt alle afspraken en regelgeving inzichtelijk van meer dan 120 import- en exportmarkten wereldwijd. De Access2Markets portal vervangt de bestaande Market Access Database. Het helpt Europese mkb-bedrijven om de voordelen van handelsverdragen beter te benutten.

Alle afspraken en handelsregels inzichtelijk

Access2Markets is gratis toegankelijk en in vele talen beschikbaar. Ook geeft het platform toegang tot diverse internationale helpdesks voor mkb-bedrijven en heeft het een self-assessment tool genaamd ROSA voor de oorsprongsregels per product. De persoonlijke functionaliteit My Trade Assistant biedt een vergelijkingstool voor tarieven in allerlei markten. Op Access2Markets is informatie te vinden over: 

  • Invoerrechten;
  • Preferentiële regels van oorsprong in handelsakkoorden;
  • Informatie over handel in diensten;
  • Procedures en formaliteiten die gelden bij invoer in verschillende landen;
  • Handelsbelemmeringen.

Acces2Markets in vogelvlucht

Er is een korte introductievideo die je een rondleiding geeft door Access2Markets. Ook vind je op de website handige tutorials over de nieuwe functionaliteiten. De portal bevat ook hulp om preferentiële oorsprongsregels beter te begrijpen. De ROSA tool helpt je daarbij. Met een checklist kijk je of jouw producten voldoen aan de regels in een handelsakkoord. Daarnaast vergelijk je oorsprongsregels in verschillende handelsakkoorden met elkaar.

Access2Markets voor import

Wil je producten invoeren? Gebruik dan ook Access2Markets. Met My Trade Assistant geef je Nederland aan als land van bestemming. Zo krijg je meer informatie over de eisen bij invoer.

Mkb-bedrijven speerpunt Europees herstelplan

Het beter faciliteren van mkb-bedrijven bij wereldwijde import en export is één van de speerpunten van het Europese herstelplan na de coronacrisis. Bijna 90 procent van alle internationaal opererende bedrijven in de EU zijn mkb-bedrijven. Deze zijn samen goed voor ruim een derde van de totale Europese export en 13 miljoen banen. Deze cijfers groeien verder als de afspraken uit handelsverdragen nog beter worden verzilverd door de mkb-bedrijven.

Bron: evofenedex, ECHO

Meer weten?

Wil je meer weten over Access2Markets? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#