icon
Logo

Douane schaalt werkzaamheden af door coronavirus

In de strijd tegen het coronavirus gaat de Nederlandse Douane haar werkzaamheden, waar mogelijk en verantwoord, deels afschalen. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de vitale werkprocessen op orde blijven, zodat de continuïteit van de douaneprocessen in relatie tot het goederenverkeer zoveel mogelijk wordt gewaarborgd. In dit artikel leest u meer over de genomen maatregelen. 

Reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen aangemerkt als vitaal

De Nederlandse Douane heeft de afgelopen dagen een aantal vitale douaneprocessen aangewezen om de dienstverlening aan het bedrijfsleven te kunnen blijven faciliteren. Hierdoor zijn alle (telefonische en digitale) loketten open en zijn de dienstverleningskanalen volledig in bedrijf. Ook continueert de Douane de reguliere aangiftebehandeling en vrijgave van goederen, en de reguliere handhavingstaken met betrekking tot het borgen van de gezondheid van burgers en de veiligheid van de samenleving. Daarnaast moet de fiscale kerntaak op verantwoord niveau worden gehandhaafd. Werkzaamheden voor de overige handhavingsgebieden worden afgeschaald.

Bedrijven dienen alle vragen aan de Douane per e-mail te stellen

De Douane zegt erop te vertrouwen dat met deze afschaling van het operationele werk een goede balans is gevonden tussen het beperken van de gezondheidsrisico’s voor douanemedewerkers en de opdracht bij te dragen aan de veiligheid en gezondheid van de samenleving. Over de uitwerking van de genomen maatregelen voert de Douane nader overleg met de opdrachtgevende departementen.

In verband met de maatregelen in relatie tot het coronavirus vraagt de Douane zakelijke klanten hun vragen alleen te stellen via het bij hen bekende e-mailadres van het Bedrijven Contact Punt. De Douane zal deze vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden en indien nodig via de e-mail of per telefoon contact opnemen met de betrokken klanten.

Meer weten over dit artikel?

Wilt u meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met de specialisten van Stratech. Wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij u werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor uw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#