icon
Logo

Douane publiceert nieuwe planning voor uitrol DMS 4.0

Het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS) gaat het huidige AGS-systeem van de Douane voor het verwerken van alle aangiften vervangen.

Als gevolg van (technische) problemen binnen de Douane was de initiële planning voor de uitrol van DMS 4.0 onhaalbaar geworden. Om de migratie van AGS naar DMS 4.0 ordelijk te laten verlopen komt de Douane nu met een nieuw tijdsschema.

Aangepaste DMS-planning van de Douane bekend

Voor bedrijven met maandaangiften (GPA en SPA) was de deadline voor het migreren naar DMS 4.1 al eerder verlengd naar juli 2023. Deze einddatum is nu ook van toepassing voor alle bedrijven met opslag-, invoer- en uitvoeraangiften, oftewel DMS 4.0. Belangrijk is dat sommige typen aangiften veel eerder aan de beurt komen. Ook staat er voor elke fase een pilot gepland om de werking van het DMS-systeem goed te testen.

In hoeverre de nieuwe DMS 4.0 planning impact heeft op de planning van DMS 4.1 is tot op heden onduidelijk. Het tijdschema voor overgang naar DMS blijft ambitieus. We benadrukken daarom dat het van groot belang is om tijdig te beginnen met de voorbereidingen.

Onze unieke aanpak vereenvoudigt de overgang naar DMS

Werk je met onze douanesoftware, dan hoef je op dit moment geen actie te ondernemen! Onze specialisten gaan jou namelijk zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Dit doen wij door:

  • je te helpen met het treffen van de juiste voorbereidingen;
  • de afstemming met de Douane te regelen;
  • zorgen dat DMS op tijd binnen onze software voor jou klaar staat;
  • en je te voorzien van de juiste kennis voor het werken met DMS.

Zo maken wij jouw werk makkelijker en is de continuïteit van jouw import- en exportproces gewaarborgd. Heb je een vraag over DMS? Stel hem dan gerust aan ons. Wij helpen je graag verder.

Stel hier jouw vraag

Over onze slimme douanesoftware Stratech Shipment

Stratech Shipment helpt im- en exporterende bedrijven bij het eenvoudig en snel afhandelen van douaneaangiften, gemakkelijker dan welke andere douaneoplossing ook. 

  • Ondersteunt vanuit één systeem Douane, NVWA en KVKStratech Shipment voor KVK exportdocumenten
  • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke software
  • Voldoet aan alle eisen van het nieuwe douanesysteem DMS
  • Géén implementatie: binnen 4 uur te gebruiken!
  • Aantrekkelijk prijsmodel, geschikt voor elk bedrijf
Meer over Stratech Shipment
Meer weten over dit artikel?

Wil je meer weten over dit nieuwsbericht? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je dan graag verder!

Neem contact op

Meer weten over Stratech?

Sinds 1989 is Stratech al de partner voor bedrijven die internationaal handel drijven. Met onze kennis en gebruiksvriendelijke software maken wij jouw werk makkelijker. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw logistieke zendingenproces.

Meer informatie
#